Severek kullandığınız çelik mutfak ürünler yanabiliyor, kararabiliyor veya rengi tuhaf bir bozluğa gidebiliyor. Ne kadar yıkasanız da temizlenmiyor. Bunun için kullanabileceğiniz bir yol var.

Rüyada karınca ısırması neye alamet? Rüyada karınca ısırması neye alamet?

Yanan çelik ürünleri temizlemek için bir takım kimyasallar kullanılabiliyor. Ancak gıda için kullanılan bu ürünlerde kimyasal ile temizleme yapmak çok sağlıklı olmayabilir.  Ağır kimyasallar kullanmak yerine yanmış çelik ürünlerinizi parlatmak için bu işte uzman birine götürebilirsiniz. Ancak evde uygulama yapmak istiyorsanız o zaman bir formülümüz var.

Bu formül için sahip olmanız gereken ürünler ise şunlar: Karbonat, sirke, 1 adet limon ve kaya kaya tuzunu bir tencere suyun içine dökün. Suyu kaynatın ve içine daha öncesinde yanmış ürününüzü ekleyin. 20 dakika boyunca bu şekilde kaynayan suyun bütün yanan yerleri tertemiz yaptığını göreceksiniz ancak biraz sabırlı olmanız lazım.

Bu şekilde yaptıktan sonra çıkarıp suyun altında köpükle iyice yıkayın. Temizlendiğini göreceksiniz. Eğer işe yaramazsa ikinci defa işlemi uygulayın.

Editör: Yasemin Dülgeroglu