Yüzey temizleme havluları, pratik ve kolay kullanımları nedeniyle  pekçok kişi tarafından sıkça kullanılıyor. Ancak kimyasalların durulanmadan yüzeyde kaldığı konusunda uzmanlar sürekli uyarıda bulunuyor. Bu mendiller hem sağlığa hem doğaya zarar veriyor.

Makyajında romantiği olur mu demeyin… İşte romantik makyaj yapmanın yolu Makyajında romantiği olur mu demeyin… İşte romantik makyaj yapmanın yolu

Ahşap, cam, seramik, elektronik ve hemen hemen daha birçok alanda temizlik için yüzey temizleme havluları kullanılıyor. Bu mendillerin çeşitli boyut ve markalarda üretilmiş olanı bulunuyor. Yüzey temizleme mendilleri oldukça pratik bir sonuç sağlasa da temizleme yapılan aland durulama yapılmadığında kimyasalları barındırmayı devam ettiriyor. Öte yandan bu havluların bazıları doğada 100 yıl da kaybolmuyor. Bu durum da hem sağlık hem doğa açısından olumsuzluklara yol açıyor.

DOĞADA KAYBOLMUYOR

Plastiklerle savaşırken ve henüz geri dönüşüm için tam anlamıyla çözümler bulunmamışken şimdi de ıslak yüzey temizleme mendilleri doğayı tehtid ediyor.

Editör: Yasemin Dülgeroglu