Hemen hepimiz yumurtaları buzdolabının üst rafına diziyoruz. Yaygın şekilde yaptığımız bu davranışın ise yanlış olduğunu uzmanlar vurguluyor.

Uzmanlara göre yumurtayı buzdolabının üst rafına yerleştirmek çok hızlı bozulmasına sebep olabiliyor. Aslında dolaba taze kalması için koyduğumuz yumurtalar bu hata yapılınca daha hızlı bozuluyor.

UZMANLAR YUMURTA KONUSUNDA UYARIYOR

Genellikle pek çok insan yumurtaları, buzdolabı kapağının en üst rafına diziyor. Bu durum kullanışlı bir yöntem olsa da yumurtaların çok hızlı bozulmasına yol açıyor. Uzman isimler özellikle yumurta ve süt gibi besinlerin raflara değil dolabın ortasına ve içine yerleştirilmesi gerektiğini söylüyor.

Rüyada tatlı yemek Rüyada tatlı yemek

NEDEN YUMURTAYI ORTA RAFA YERLEŞTİRMELİYİZ

Buzdolaplarının içerisinde bulunan orta raflar diğer alanlarına göre daha serin olur.  Buzdolabı kapağındaki raflar, özellikle sık sık açılıp kapandığı için diğer bölümlere oranla daha sıcak kalır ve bu durum sonucunda besinler daha hızlı bozulabilir. Buzluğa en yakın olan raf en soğuk kısımdır. Akşama pişirmek için buzdolabına yerleştirdiğiniz etleri bu rafa yerleştirip akşam gönül rahatlığı ile çıkarıp pişirebilirsiniz. Meyve sebzeleri içinde dolabın içinde bulunan çekmeceler en uygun alanlardır. Öte yandan Şeftali, kayısı ve incir türünden meyvelerin bakliyatlarla aynı yerde olmamasına özen gösterin.

KAPAĞI AÇILAN SOSLARI BUZDOLABINA KOYMAYIN

Uzmanlar açılmış sosların oda sıcaklığında bekleyebileceğini, açıldıktan sonra dolaba koyulmamaları gerektiğini belirtiyor.

Editör: Yasemin Dülgeroglu