Makarna diyince akan sular durur. Hemen herkesin sevdiği makarnayı farklı şekillerde deneyebileceğiniz tariflerle geldik. İşte farklı makarna tarifleri…

Fesleğenli Makarana

Malzemeler:

1/2  paket  makarna

1 bağ taze fesleğen

2 diş sarımsak

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tutam tuz

1 tutam karabiber

Yapılışı:

Makarnayı önce haşlayın. Haşlarken bir dolu kepçe makarna suyunu kenara ayırın. Fesleğen, sarımsak, zeytinyağı ve bir kepçe makarna suyunu mutfak robotundan geçin. Makarnayı süzün ve tekrar tencereye alıp üstüne sosu aktarın. Tamamen özdeşleşene kadar karıştırın. İşte bu kadar pratik. Afiyet olsun.

Sosisli Makarna

Malzemeler:

1/2  paket spagetti

7-8 adet kokteyl sosis

1 yemek kaşığı salça

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı:

Bir tencereye suyu koyun ve hafif tuz atın. Su kaynayınca içerisine makarnayı ilave edin ve pişirin. Pişen makarnanın suyunu süzdürün ve makarnayı tencereye alın. Sosisleri dilimleyin ve tavaya yağı alın. Birkaç dakika kavurun. Ardından içerisine salçayı ilave edin. Birkaç dakika daha bu şekilde karıştırın. Sonra sosislerin üzerine haşlanmış makarnayı ekleyin. Güzelce karıştırarak servis edin.

Mantarlı Biberli Makarna

Evde kumpir nasıl yapılır? İster mikrodalga ister fırında Evde kumpir nasıl yapılır? İster mikrodalga ister fırında

Malzemeler:

500 gr makarna

10 adet mantar

2 adet yeşil sivri biber

1 adet kapya

1 adet kuru soğan

1 adet havuç

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı domates salçası

4 yemek kaşığı zeytinyağ

1 yemek kaşığı tereyağ̆

Tuz, karabiber, kekik hepsinden birer çay kaşığı koydum

Sosu için:

2 su bardağı süt

1 yemek kaşığı nişasta

Yapılışı:

Makarnayı tuzlu suda haşlayın. Piştiğinde suyunu süzün ve kenera alın. Mantarı iri doğrayın. Soğan, sarımsak, biberler ve havucu doğrayın. Uygun bir tavayı ocağa alın. Zeytinyağ dökün ve ılk havuç ekleyip 1 dakika soteleyin. Daha sonra mantarı ilave edin ve yükse ateşte suyunu salmadan soteleyin. Bu şekilde mantar diri ve lezzetli kalır. Mantarlarda renk değiştirdiğinde soğan ve sarımsağı ekleyin. 1 dakika sonra biber ekleyin ve 2 dakika daha soteleyin. Bir yemek kaşığı tereyağ ilave edin. Tereyağ eridiğinde salça ekleyip 1 dakika kadar kavrun. Daha sonra uygun bir kaseye sütü alın ve nişasta ekleyip güzelce çırpın. Daha sonra sütü sebzelerin üzerine dökün. Ocağın altı kısık ateşe alın ve sosun hafif koyulaşmasını bekleyin. Daha sonra makarnayı ilave edip 1 dakika daha ocakta pişirip servis edin.

Editör: Yasemin Dülgeroglu