Cildine sürenlerin gözenekleri yok oluyor: Kırışıklıkları adeta ütüler gibi düzeltiyor Cildine sürenlerin gözenekleri yok oluyor: Kırışıklıkları adeta ütüler gibi düzeltiyor

Pek çok insan kilo almaya çalışır. Ancak bunu başarmakta zorlanır. İşte kilo almak için yapmanız gerekenler…

BAZAL METABOLİZMA HIZINIZI ÖĞRENİN

Kilo vermek kadar kilo almak da düzenli bir yeme düzeni ile gerektiriyor. Verilmeye çalışılan fazla kilolar dışında sağlıklı bir bedene ulaşmak için kilo alınması gerekilen durumlar da olabiliyor. Kilo vermekte de olduğu gibi kilo alacakken de bilmeniz gereken en önemli bilgi bazal metabolizma hızınızın kaç olduğu. Bunun için diyetisyenlerden destek alabilirsiniz.

GLİSEMİK İNDEKS DEĞERİNE DİKKAT

Kilo vermekte olduğu gibi kilo almanında dikkat edilmesi gereken püf noktaları var. Kilo alırken glisemik indeksi orta ve yüksek besinler tüketilmesi kilo alım sürecini kolaylaştırır. Bunun için pirinç, patates, makarna, beyaz unlu mamüller gibi ürünleri tercih edebilirsiniz. Bu ürünler glisemik indeks değerlerinden dolayı vücudunuzda daha hızlı sindirilecektir. Glisemik indeksi orta seviyede olan mısır, tatlı patates gibi ürünleri de beslenmenize dahil etmeyi unutmayın.

Ayrıca abur cuburla kilo almak yerine sağlıklı karışımlar yapabilirsiniz. İşte sağlıkli bir karışım…

1200 KALORİ İLE KİLO ALDIRAN EFSANE SHAKE

150 gr süzme yoğurt

1 yemek kaşığı bal

1 adet büyük boy muz

5 adet cici bebe

1 yemek kaşığı fıstık ezmesi

3 adet badem

3 adet fındık

1 su bardağı süt

Bütün malzemeleri Blender’a atarak 3 dk karıştırmanız yeterli olacak.

Editör: Yasemin Dülgeroglu