Dizel mi Benzinli mi? Avantaj ve Dezavantajlar! Dizel mi Benzinli mi? Avantaj ve Dezavantajlar!

Throne isimli teknoloji firması inanılmaz bir kamera tanıtımı yaptı. Bu kamara klozetlere takılıyor ve tuvaletten çıkan insanlar sifonu çekmeden hemen önce dışkının fotoğrafını çekiyor.

KLOZETTE KAMERA İLE TEŞHİS

Bu durum oldukça kötü hissettirebilir. Çünkü hiç kimse dışkısının fotoğraflanmasını istemez. Ancak kameranın amacı oldukça faydalı görünüyor. Henüz beta aşamasında olan bu teknoloji ile bazı hastalıkların teşhisi için önemli. Hemen herkes bağırsakların vücut sağlığı üzerinde önemli bir role sahip olduğunu biliyor. Bu sebeple dışkının kontrol edilmesi gerekiyor. Teknoloji firması ile yapay zekayı kullanarak, bu kameralarla süreci hızlandırmayı ve daha hızlı teşhis yapılabilmesini destekliyor.

ANONİM BİLGİLER OLACAK

Tuvalette bir kamera olması mahremiyet ve güvenlik açısından sakıncalı olduğundan Throne toplanan verilerin anonim olarak saklanacağını duyurdu. Teknoloji firması sadece klozetin içinin çekileceği dışıyla bağlantı olmayacağını da ekledi.

Henüz tamamlanmayan bu teknolojiyi kullanmak cesaret istese de sağlık açısından sorun yaşayan insanların tereddütsüz kullanacağı kesin.

Editör: Yasemin Dülgeroglu