Oluşan çizikler aracınızın dış görünüşünü kötü etkilediği gibi aynı zamanda satış yapmak istediğinizde de değerini düşürür. Böyle durumlarda evinizde bulunan malzemeleri kullanarak çizikleri yok edebilirsiniz. Üstelik bu yöntemlerle paradan ve zamandan da tasarruf etmiş olursunuz. Nedir bu yöntemler…

Hindistan cevizi yağı ve Beyaz sirke

Hindistan cevizi yağı ve beyaz sirkeyi eşit oranda bir kaba ekleyip karıştırın. Pamuklu bir bezle veya mikrofiber bezle hazırladığınız karışımı aracınızdaki çiziklere sürün. Bu işlemi dairesel şekillerle ve nazikçe yapın. Karışımı sürdükten sonra birkaç dakika bekleyin. Ardından temiz bir bezle fazla kalan karışımı silin. Böylece çiziklerin görünümü azalacaktır.

Bal ve Zeytinyağı

Bal ve zeytinyağını eşit miktarda olacak şekilde bir kaba koyup karıştırın. Diğer işlemde olduğu gibi uygun bezle çiziklere sürüp birkaç dakika bekleyin ve fazla karışımı temiz biz bezle silin. İşte bu kadar kolay.

Yüksek Sesle Müzik Dinlemenin Gizli Tehditleri! Yüksek Sesle Müzik Dinlemenin Gizli Tehditleri!

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN FAKTÖRLER

Bu doğal yöntemler yüzeysel ve hafif çiziklerde uygulanır. Derin hasarlar için profesyonel yardım alınması gerekir. Öte yandan uygulama yaparken yüzeye asla zarar verilmemelidir.

Editör: Yasemin Dülgeroglu