Günlerce hatta aylarca kullanılan yağ şişelerinin bir de ağzı dar ise iş daha da zorlaşıyor. Dışı tel yardımıyla temizleniyor ancak dar ağızlı olan şişelerin içi asla temizlenmiyor. Bazen temizlemesi imkânsız hale geldiği için yeni yağ şişeleri bile almak gerekebiliyor. Duyunca şaşıracağınız basit ama etkili bazı yolarla yağdanlıklarınızı temizlemek çok kolay.

Yağ şişelerini temizleme yolları

Kahve telvesi

Evde kahve yaptıktan sonra telvelerini yağdanlık temizliği için kullanabilirsiniz. Yarım çay bardağı kadar telveyi 2 su bardağı su ile karıştırın. Bir huni yardımıyla karışımı yağ şişesine dökün. Ardından yağ şişesinin ağzını elinizle kapatıp çalkalamaya başlayın.  Bu şekilde yaptığınızda içindeki yağlar sökülüp gidecektir. Ardından yağdanlığınızı güzelce durulayın.

Limonun çürümesini önlemenin kesin yolu: 2 hafta boyunca tazecik kalacak! Küflenme sorunu son bulacak Limonun çürümesini önlemenin kesin yolu: 2 hafta boyunca tazecik kalacak! Küflenme sorunu son bulacak

Sirke

Temizliğin her alanında karşımıza çıkan sirke burada da işe yarıyor. 1 çay bardağı sirkeyi 1 su bardağı su ile karıştırın. Bu karışımı şişeye aktarın ve elinizle şişenin ağzını kapatıp çalkalayın. Bu şekilde çalkaladıktan sonra yağlar sökülecektir. Ardından şişeyi güzelce durulayın.

Pirinç

Bu size şaşırtıcı gelebilir. Ancak pirinç bu noktada işinize yarayacaktır. Şişenin beşte birini dolduracak kadar pirinç ekleyin. Üzerine biraz bulaşık deterjanı da ekleyin ve su doldurun. Pirincin cama zarar vermemesi için hafif hafif çalkalayın. Ardından güzelce durulayın.

Karbonat

1 yemek kaşığı kadar karbonatı şişeye aktarın. Üzerine 2 bardak su ilave edip ağzını elinizle kapatıp temizlenene kadar çalkalayın ve durulayın.

Editör: Yasemin Dülgeroglu