Ahmet Turgut Erzincan Söyleşi Dogugazetesi.com

Erzincan Valiliği, Erzincan Belediyesi ve Erzincan Belediyesi 8/24 Erzincan Günleri Kapsamında  düzenlenen Erzincan Kitap Fuarı’nda söyleşiye katılan Yazar Ahmet Turgut  Filistin ve Gazze’yi anlattı. Zaman zaman gözleri yaşararak  Filistin’de ve Gazze’de yaşananları anlatan Ahmet Turgut: “Bu vebal hepimizin. Allah indinde gazzede Filistinde yaşananların hesabını veremeyiz” şeklinde konuştu.

                “Kurtlar Vadisi Filistin”dizisinin  senaryo yazarı olan  Ahmet Turgut  Erzincan Kültür Müdürlüğü yanındaki açık alanda yaptığı konuşmada: “Ben Kurtlar Vadisi Filistin dizisinin senaristlerinden birisiyim. O dizi Türk sinemasının Filistin’i konu alan tek  filmi olma özelliğini taşıyor. 15 –16 kez Kudüse, Batı Şeria’ya  gidip geldim. İsrail’in zulüm ve baskısı nedeniyle Gazze’ye gidemedim. İsrail’in  hapishaneye çevirdiği baskı ve zulümün hüküm sürdüğü  Gazze’ye gidemedim.

                1917’deki 1. 2. Gazze savaşında İngilizleri durdurduk. Altı yedi ay boyuncu İngiliz takviye yapmış Ortadoğu cephesi ilk defa tank ile tanışmış, İngiliz uçakları kimyasal silah kullanmış, halkın üzerine kimyasal  bombalar zehirli gazlar atmıştı. Bin kişilik Mehmetcik  yüz bin kişiyi bulan İngiliz, Fransız, Anzak  birlikleri karşısında tutunamamıştı.  Gazze’yi üçüncü Gazze Savaşında kaybettik.  İngilizler bir ay içerisinde soluğu Kudüste aldılar. 9 Aralık 1917’de Kudus’ten çıktık. İngiliz işgali vardı. Arkası artık Siyonizm olacaktı. İkibinli yıllara kadar baskılar zulümler devam etmiş  ikibinli yıllardan sonra ‘Aksa Tufanı’ isimli bir  vaka ile karşılaştık. On aydır, gazze sürekli vuruluyor. Hamasın Sözcüsü Ebu Ubeyde, ki müstear bir isimdir. Onun bir cümlesini okuduğumda içim titredi.  İçimin titremesinin sebebi  cümlenin doğru olması ve Gazzeli Mücahitler tarafından dillendirilmesiydi.  Demişti ki, biz Yahudilerle savaşıyor, Müslümanlarla imtihan ediliyoruz.  Ağır bir cümle. O cümlenin iştirakçileri 40 bin şehit 100 bin yaralı, kolu bacağı gitmiş insanlar.  O cümlenin altında üçyüz bin yetimin feryadı var. O cümlenin altında iki milyona yakın evi barkı yıkılmış sürgün hayatı yaşayan insanların ahı var. Bu insanların yüzde doksanında peygamber sabrı olsa yüzde onu da dese ki, “Ya Rabbi bizden başka Müslüman yok mu?  Biz ruzi-mahşerde diğer müslümanlardan şikayetçiyiz” dese nasıl bir cevap verebiliriz, halimiz nice olur.

Gazzeye gönderdiğimiz TIRları içeriye sokacak gücümüz bile yok. Ne kadar bahane üretirsek üretelim  Bahaneler ruzi mahşerde bizi kurtaramaz. Canab-ı hak şahitler çıkaracak. Bahanelerimiz boşa çıkacak.” Dedi.

Oyuncuların aldığı maaşlar yine dudak uçuklatıyor Oyuncuların aldığı maaşlar yine dudak uçuklatıyor

                Söyleşiye Erzincan Vali Yardımcıları  Yusuf İzci ve Ömer Özbay  çok sayıda Erzincanlı katıldı.

Editör: Halil İbrahim Özdemir