Eski tip sürücü belgelerini değiştirme süresi 31 Aralık 2024 tarihinde doluyor. Yeni belgeyi başvuru yapıp15 TL karşılığında almayanlara 4 bin 64 TL para cezası kesilecek.

Yeni tip sürücü belgesi için ALO 199, "ALO 199 Mobil Uygulama" veya "nvi.gov.tr" adresinden randevu alınabileceği belirtilerek ehliyet değişimi için nüfus müdürlüklerinden alınacak olan randevuyla beraber gerekli belgeler ile başvurular alınacağı ifade edildi. Bu yenileme işlemi için bazı evraklar gerektiği aktarıldı. Bu evraklar ise şöyle:

GEREKLİ BELGELER

Nüfus cüzdanı veya kimlik Kartı

Kars'ta Afganistan uyruklu 21 düzensiz göçmen sahte İran pasaportuyla yakalandı Kars'ta Afganistan uyruklu 21 düzensiz göçmen sahte İran pasaportuyla yakalandı

Sürücü sağlık raporu

Son altı ay içerisinde çekilmiş 1 adet biyometrik fotoğraf

Kan grubu kartı (Sağlık Raporunda yer almıyorsa)

Sürücü belgesi değerli kağıt ve harç bedeli ile vakıf payının yatırılması

Ücretler ile ilgili ayrıntılı bilgi “randevu.nvi.gov.tr” adresinden öğrenilebilmektedir.

EHLİYET VE KİMLİK İÇİN NE KADAR ÖDENECEK? 

Ehliyet yenileme için ödenecek olan ücretin 15 TL olacağı bildirildi. Tüm bunların yanı sıra 2023 yılında uygulanacak kimlik kartı satış bedelleri; kanuni bildirim süresi dışında doğum nedeniyle ve değiştirme nedeniyle düzenlenen kimlik kartı bedeli 83,00 TL, kayıp nedeniyle düzenlenen kimlik kartı bedeli 166,00 TL olduğu vurgulandı.

Editör: Saliha Kara