Erzincan’ın yüksek kesimlerinde bulunan yaylalarda ki üreticiler güne kar yağışı ile uyandı. Kar yağışının otların üzerini kapatmasından dolayı hayvanlarına yiyecek bulmakta zorlanan üreticiler, hayvanları sürekli gezdirerek soğuktan donmalarına engel olmaya çalıştı. Öğle saatlerine doğru karın az da olsa erimeye başlamasıyla beslenmeye başlayan hayvanlar telef olmaktan kurtuldu.

Erzincan’ın Çayırlı İlçesine bağlı Karataş Yaylası’nda bulunan üreticilerden Celal Gül, Kar yağışı ile birlikte hayvanlarını beslemekte zorluk çektiklerini, hayvanlarının donmaması için sürekli hareket halinde olduklarını söyledi.

Gül ayrıca, havaların bu şekilde devam etmesi halinde köye inerek yem vermeye başlayacaklarını ve bunun da kendilerini maddi anlamda çok zorlayacağını dile getirdi.

Otlukbeli Gölü neden kırmızı? Dünyadaki hiçbir gölde olmayan bir özelliğe sahip Otlukbeli Gölü neden kırmızı? Dünyadaki hiçbir gölde olmayan bir özelliğe sahip

Karataş Yaylası'nda yaşayan üreticilerden Celal Gül, yaşadıkları zorlukları şöyle anlattı: "Kar yağışı bizi hazırlıksız yakaladı. Hayvanlarımızı beslemekte çok zorlandık. Sürekli hareket halinde tuttuk onları. Havalar böyle devam ederse mecbur köyümüze ineceğiz ve hayvanlarımıza yem vereceğiz. Bu durum bizi maddi olarak çok zorlayacak."

Editör: Adem Küçükkaya