Tamamen doğal nemlendirici! Kuru ve çatlak cildi pürüzsüz yapıyor! Doğru uygulamada  birkaç yaş gençleştiriyor! Tamamen doğal nemlendirici! Kuru ve çatlak cildi pürüzsüz yapıyor! Doğru uygulamada birkaç yaş gençleştiriyor!

Genellikle pekmezle tüketildiğinde damakta tadına doyum olmayan tahin, kan dolaşımından, cilt sağlığına birçok noktada vücuda fayda sağlıyor. Tahin antiinflamatuar özellikler taşır. Bu sayede bağışıklığı güçlendirir, kolesterol seviyelerini düzenler, kalp hastalıkları riskini azaltır. Tahin ve limon karışımı ise enerji depolarını doldurur, kan yapar ve yorgunluğu önler.

TAHİN NEDİR?

Susamların kavrularak macun kıvamına getirilmesiyle elde edilen gıdaya tahin denir.

TAHİNİN FAYDALARI

Uzmanlara göre, tahin içeriğinde bulunan B vitamini sayesinde hücreleri yenileyip saçların daha parlak olmasını sağlarken, Çinko sayesinde ise cildin yenilenmesine yardımcı olur. Öte yandan yaşlanma belirtilerinin önlenmesinde de faydalıdır. Kas ve kemik sağlığını olumlu yönde destekler. Süt ve süt ürünlerini tüketemeyenler için iyi bir alternatiftir. Tahin karaciğer ve böbrek fonksiyonlarını da korur. 

Tahin içerdiği Omega-3 ve Omega-6 sayesinde vücudun ve hücrelerin sağlıklı şekilde çalışmasını sağlar.  Düzenli tüketimde hafızayı güçlendirir.

Özellikle vegan ve vejeteryanlar için önemli bir demir kaynağıdır. Öte yandan tahin lif bakımından oldukça zengindir. Bu da bağırsak hareketlerini düzene sokar.

Ancak tahine veya tahinin ana maddesi olan susama alerjisi olanların dikkatli olması gerekir.

Editör: Yasemin Dülgeroglu