YAŞAM

Vişne lekesi nasıl çıkar? Kurumuş vişne lekesini çıkarmak mümkün mü?

Vişne lekesi pek çok kişinin korkulu rüyası. Çıkar mı? Çıkmaz mı? Şeklinde ki sorular ise kafa karıştırıyor.

Abone Ol

Vişne lekelerini çıkarmak için genellikle ağartıcı deterjan ürünleri kullanılıyor. Özellikle ilgili bölgeye ılık su ve ağartıcı deterjan kullanıp yıkama koşullarına uygun biçimde yıkanıyor. Peki vişne lekesi çıkar mı ve nasıl çıkar? Vişne lekesini çıkarmak için yöntemler.

Vişne lekesi çıkar mı?

Vişne lekesi ağartıcı deterjanlar kullanmak suretiyle çıkar. Bunun için öncelikle ılık bir su ile ilgili bölge yumuşatılır. Daha sonra yıkama koşullarına uygun olarak ağartıcı deterjan kullanılır. Ayrıca bir diğer yöntem ise alkol kullanmak. Alkol sürmek suretiyle lekeli bölge 15 dakika içerisinde temizledikten sonra vişne ya da kiraz lekesini çıkarmak mümkün olabilir. Bu işlemlerin çamaşır makinesinde her zaman kullanılan programla çamaşırları yıkamak yeterli. Ayrıca kurumuş vişne lekesi içinde aynı işlemler uygulanır.

Elbisedeki kurumuş vişne lekesini çıkarmak için ilk olarak bölgeye ılık su uygulaması gerçekleşir. Bu sayede kurumuş bir şey lekesi yumuşatılır. Daha sonra ağartıcı deterjan yaklaşık yarım kaşık kadar ilgili noktaya uygulanır. Deterjan ile yapılan müdahalenin ardından çamaşır makinesine yine aynı program üzerinden atılır. Program tamamlandıktan sonra vişne lekesi elbiseden tamamen arındırılmış olur. Eğer bu uygulama tam olarak işe yaramamış ise alkol dökmek suretiyle çitileyerek de yine vişne lekesi elbiseden çıkarılabilir.

Halıdaki kurumuş vişne lekesi nasıl çıkar?

Halıdaki kurumuş vişne lekesini çıkarmak için amonyak kullanabilirsiniz. 1 çorba kaşığı amonyak ile ılık suyu karıştırın. Daha sonra boş bir sprey şişesine bu karışımı dökün. Ardından doğrudan lekenin üzerine dikkatli bir şekilde uygulayın. Temiz bir sünger kullanarak leke çıkana kadar silin.