Tuz lambaları günümüzde dekoratif amacın dışında tıbbi faydaları da olduğu söylenerek pazarlanıyor. Tuz lambalarının iyileştirici özelliğine inanılsa da uzmanlar tam olarak net bir şey söylemiyor.

Tuz lambaları, içlerinde aydınlatıcılar bulunan büyük kaya tuzu parçalarıdır. Gerçek tuz lambaları genellikle Himalayalar'dan çıkarılan kaya tuzundan yapılır. Ancak satın alırken gerçek olup olmadığı konusunda ayrım yapmak oldukça zor hatta imkânsızdır.

Rüyada evde yılan görmek neye işaret? Rüyada evde yılan görmek neye işaret?

TUZ LAMBALARI FAYDALI MI?

Bilim insanları onlarca yıldır havada bulunan negatif iyonları ve faydalarını araştırıyor. Ancak doğada bulunan negatif iyonların zihinsel ve fiziksel sağlığa karşı potansiyel bir fayda yaratması tam olarak kesinleşmiş değil. Tuz lambaları tam olarak burada devreye giriyor. Tuz lambaları hakkında yapılan sağlık iddialarının çoğu, havaya negatif iyonlar saldıkları fikrinden kaynaklanıyor. Ancak araştırmalar sonucunda bu lambaların sağlık açısından iyileştirici özellikler taşıdığına dair bilimsel bir kanıt bulunmamış.

Yani tuz lambalarının insan sağlığı için önemli olan negatif iyonları ürettiğine ve saldığına dair çok az kanıt mevcut. Bilimsel veriye dayalı hiçbir kanıt yok.

Ancak psikolojik olarak bu objenin, stresinizi azalttığını düşünüyorsanız bu durum farklı olabilir. Stresin vücut üzerinde ki etkisi düşünüldüğünde işe yarayabilir.

Editör: Yasemin Dülgeroglu