Benlerin özelliklerini bilmek verilen işareti doğru almanızı sağlar. Peki benler nasıl oluşur ve vücuttaki yerine göre anlamları nedir? Cevabı haberimizde…

Benler, deriye renk veren pigment hücrelerinin kümeleşerek bir araya gelmesi ile ortaya çıkar ve kahverengi tonlarında olur.  Genellikle vücudun güneş ışığına en çok maruz kalan kısımlarında oluşur. Ancak güneşin sebep olmadığı benler de vardır.

VÜCUTTAKİ YERİNE GÖRE BENLER VE ANLAMLARI

Vücudun çeşitli bölgelerinde oluşan benlerin birer anlamı var. Bakalım yerine göre benlerin anlamı ne?

ALIN VE BAŞ BÖLGESİ

Alnının ortasında ben bulunan kişiler, genellikle bulundukları ortamdaki otoriteyle sorun yaşayan otoriteye baş kaldıran kişileri temsil ederler. Genellikle otoriteyle doğru iletişim kuramazlar. Eğer benler başın yan tarafında bulunuyorsa bu kişilerin motivasyon ve odaklanmasının iyi olduğunu gösterir.

KAŞ BÖLGESİ

Kaşların altında bulunan benler, sağlıklı ve bereketli yaşam temsilcisidir. Buradaki benler görünmeyecek kadar küçükse daha özel ve gizli bir anlamı vardır.

GÖZKAPAĞI BÖLGESİ

Gözkapağında ben bulunan kişiler genellikle ailesiyle uyumsuzluk yaşar ve para kaybetmeye daha eğilimli olur. Göz kapağının altındaki benler ise fazlasıyla duygusal olmayı ve hemen her alanda duygusal tepkiler vermeyi simgeliyor.

YANAK BÖLGESİ

Yanakta bulunan benler, bu kişinin aile olma isteğini simgeler. Eğer gülümseyince ben bir kırışık içine giriyorsa, bu durum kişinin yaşamında bir kaza geçirme olasılığının yüksek olduğunu simgeler.

BURUN BÖLGESİ

Burun beni en kritik bendir. Burundaki ben kararsızlık, dengesizlik ve özellikle ilişkilerdeki istikrasızlık anlamına gelir. Burun köprüsünde bulunan benler, nefes yolları üzerinde olduğu için tuzakları ve sorunları işaret ediyor

ÇENE BÖLGESİ

Bu bölgedeki benler azmi, kararlılığı ve inatçılığı simgeliyor. Bu durum insanı hayatta ya zirveye çıkarır ya da dibe batırır. Çene sürekli hareket ettiği için bu kişiler genellikle değişikliği ve seyahati seven kişilerdir.

BOYUN BÖLGESİ

Boyun baş ve vücudu birleştirdiği için ruhu temsil eder. Buradaki ben ise enerji akışını engellediğinden hayal kırıklığını temsil eder. Genellikle bu kişilerin aileden dolayı bir üzüntü yaşadığı ve hırçın olduğuna inanılır.

GÖBEK BİLGESİ

Göbek bölgesindeki ben şansı temsil eder. Hatta ben göbek merkezine ne kadar yakınsa o kadar büyük şans anlamına gelir.

EL BÖLGESİ

Ellerinde ben bulunan insanların çok maharetli olduğuna bu sebeple çok başarılı ve zengin olacağına inanılır.

SIRT BÖLGESİ

Rüyada evde yılan görmek neye işaret? Rüyada evde yılan görmek neye işaret?

Sırt genellikle yük taşımayı simgeler. Sırtta bulunan benlerde kişinin çok yükü olduğu anlamına gelir. Ancak bu kişinin başarılı olacağını da simgeler.

AYAK BÖLGESİ

Ayak bölgesinde ki ben önemli bir simgedir. Ayak tabanı üzerinde ben bulunan kişinin lider olacağına ve onu takip eden kişiler olacağına inanılır.

KALÇA BÖLGESİ

Kalça bölgesinde ben bulunan insanların cömert, itibarlı ve iyi insanlar olduğuna inanılır. Aynı zamanda bu bölgede ki benler sağlık ve bereketle simgelenir.

Editör: Yasemin Dülgeroglu