Sürekli gördüğümüz bir şey olsa da dikkatimizi çekmeyen bu butonlar aslında farklı işlevlere yarıyorlar. Aslında bunu butonların ne işe yaradığını herkes kısa bir süre düşündükten sonra anlayabilir. Su tasarrufu sağlamak adına bir büyük buton bir de küçük buton bulunur. Çift butonlu sifonlar en çok gördüğümüz sifon modellerinden biridir. Daha avantajlı olduğunu ve su tasarrufu yaptığını bilen kişiler daha çok bu modelleri tercih eder.

Rüyada tatlı yemek Rüyada tatlı yemek

Çift Butonlu Sifon İle Tek Butonlu Sifon Arasındaki Farklar

Büyük buton daha çok su akıtımı sağlarken küçük buton daha az miktarda su akıtımı söz konusu olur. Büyük buton 6 ile 8 litre arasında bir su akıtımı yapıyor ve genellikle katı atıkların temizlenmesi için kullanım gösterir. Küçük buton ise 3 ile 5 litre arasında bir su akıtımı yapıyor. Sıvı atıkların temizlenmesinde genellikle küçük buton tercih edilir.

Tek butonlu sifonlarda böyle bir durum söz konusu olmaz. Çift butonlu olan sifonlar daha pahalı olduğu içim genellikle tek butonlu sifonlar tercih edilse de bu durum yanlıştır. Tek butonlu olan sifon tercih edildiği zaman yıl içerisinde daha yüksek oranda su kullanımı söz konusu olur. Çift butonlu sifonlar bu sebeple ön plana çıkan sifonlar arasında yer alır. 1 yıl içerisinde 25 litreye kadar su tasarrufu yapmak isteyen kişiler çift butonlu modelleri tercih eder. Tek butonlu sifonlar uygun fiyatlı diye tercih edilse de daha fazla su kullanımı ile birlikte zarar etme gibi bir durum söz konusu olur.

Sifon Tercihinde Butonlara Dikkat

Son zamanlarda su tüketiminin artması ile birlikte susuzluk gibi bir problem ortaya çıkmaya başlamıştır. Böyle bir duruma vesile olmamak için bazı hususlara karşı daha dikkatli olmak gerekir. Bunlardan bir tanesi de sifon tercihi konusunda olur. Sifon tercihi yaparken çift butonlu sifonlar daha fazla su tasarrufu sağlar. Hem faturalarda azalma yaşamak için hem de ülkenin su miktarını korumak için bu sifonları tercih etmek gerekir. Tek butonlu sifonlar katı atıkta da sıvı atıkta da aynı miktar suyu harcadığı için büyük bir zarar sağlar.

Editör: Doğu Gazetesi