4 bir yanı doğal güzelliklerle kaplı Türkiye’nin köyleri de apayrı kültürü ve sıcacık insanıyla kendine hayran bırakıyor. Türkiye’nin en meşhur, en sevilen köyleri…

1-Şirince Köyü:
İzmir’in Selçuk ilçesine bulunan eski bir Rum köyü olan Şirince köyü, tarih kokan daracık ve tertemiz sokakları, düzenli, beyaz ve estetik mimarisi ile  4 mevsim ziyaretçi ağırlıyor. 

2-Çıralı Köyü: 
Antalya’nın dünyaca ünlü Çıralı köyü; Olimpos Dağı'nın eteklerinde yer alıyor. Beydağları Sahil Milli Parkı sınırları içinde bulunuyor. Deniz kaplumbağalarının üreme alanı olan bu köy  yemyeşil dağ manzarası, masmavi ferah denizi ile bir doğa harikası.

3-Gölyazı Köyü: 
Bursa’da bulunan bu köy geçmişte bir Rum köyü. En önemli geçim kaynağı balıkçılık olan bu köy karaya doğal bir köprüyle bağlı. Tarihi yapılarıyla, manzarasıyla, taze balıklarıyla giden bir daha geri dönmek istemiyor.

4-Belkıs Köyü: 
Gaziantep’te Zeugma antik kentinin de içinde bulunduğu Belkıs Köyü, muhteşem mozaik parçaların çıkarıldığı nadide bir köy.

Zarafet, dayanıklılık, görünüm ve tabiatıyla  Şarkışla Kilimleri sanatın ince derinliğini anlatıyor Zarafet, dayanıklılık, görünüm ve tabiatıyla Şarkışla Kilimleri sanatın ince derinliğini anlatıyor

5-Evrenye Köyü: 
Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde bulunan bu köy Karadeniz’in kıyısında, yemyeşil vadisiyle ziyaretçileri büyülüyor. Güneşin denizden doğup, denizden battığı bu eşsiz köy özellikle yaz aylarında oldukça fazla turist ağırlıyor.

6-.Kilitbahir Köyü:
Çanakkale’nin Eceabat ilçesine bağlı bu köy, Çanakkale Boğazı ve kalp şeklindeki kalesi ile tanınıyor. Yeşilin ve mavinin muhteşem uyumu ziyaretçileri büyülüyor. 

7-Apçağa Köyü: 
Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde bulunan bu köy, Fırat Nehri’nin böldüğü vadinin yamacına kurulmuş.  Şair Ahmet Kutsi Tecer’in “Orada bir köy var uzakta” şiiri ile tanınıyor.  “7 Bölge 7 Kent” projesinde değer taşıyan ahşap evler koruma altına alındı. Osmanlıyı hatırlatan mimarisi ve sıcacık insanıyla köy ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor.

8-Maral Köyü
Artvin’de Karadeniz’in en güzel vadilerinden Maçahel vadisinde bulunuyor. Müslüman Gürcü köyü Artvin doğasının mucizeleriyle donatılmış.  Köy, yeşilin her tonuyla dökkat çekiyor.

9-.Uçhisar Köyü:
Nevşehir’in Kapadokya bölgesindeki Uçhisar köyü, yörenin en yüksekte bulunan köyü. Özellikle bu köyde güneşin doğuşunu ve batışını seyretmek bambaşka bir zevk. İçerisinde gizli geçitler ve tüneller olan kalenin tepesi gidenleri büyülüyor. 

10- Kuyucak Köyü:
 Isparta’da bulunan ve 50 yıldır lavanta yetiştiriciliği yapılan  bu köy lavantalarıyla meşhur.

 

Editör: Sena ERDOĞAN