Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Güvenlik teşkilatının gerekliliği hükümetin gündeminde. Konuya dair Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da irade ortaya koydu” dedi.

Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, önemli açıklamalarda bulundu. Açıklamasında öne çıkan başlıklardan bir tanesi de müstakil bir siber güvenlik teşkilatı oldu.

Lübnan’da hemen hemen eş zamanlı patlatılan çağrı cihazlarının 3 binden fazla kişiyi yaralamasının ardından herkesin aklına elimizde bomba mı taşıyoruz sorusu geldi. Oldukça tedirginlik yaşayan insanlar oldukça şüphe içerisinde. İsrail'in Hizbullah'ın yapacağı satın almaları teknik ve insani istihbarat kaynaklarıyla önceden öğrendiği tespitini yapan Fidan, daha sonra şirketlere nüfuz etmesiyle Lübnan'daki durumun ortaya çıktığını kaydetti. Bu da ülkemize karşı ileride ne gibi tahditler oluşabilir sorusunu akıllara getiriyor. Bakan Fidan açıklamalarıyla Hükümetin gündeme aldığı müstakil bir siber güvenlik teşkilatının kurulması için gerekli adımların atılacağı sinyalini verdi. 

Son dakika; İsrail’den bir siber saldırı daha! Ölü ve yaralılar var Son dakika; İsrail’den bir siber saldırı daha! Ölü ve yaralılar var

Bakan Fidan, bu tarz saldırıların yeni bir konsept olmadığını ve bu yöntemi istihbarat örgütlerinin çok sık kullandığını belirterek " Bu saldırılarda tabii bir farklılık var. Bu büyük bir çapta, bu büyük bir çapta kullanılıyor. Bu tabii büyük bir çapta olunca çok; binlerce insanı etkileyen bir operasyon." diye konuştu.

Yaşananların endişe verici olduğunu vurgulayan Fidan, Siber güvenlik konusunda Türkiye'deki kurumlarda büyük bir farkındalık olduğunu aktararak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesinde bir genel müdürlük olduğunu belirtti.

Bakan Fidan'ın bu açıklamalarından sonra çok yakın bir zamanda Türkiye’nin Müstakil bir siber güvenlik teşkilatını hayata geçirmesi bekleniyor.


 

Editör: Merve Kiraz