Seyahatin kara yolu ve hava yolu olmak üzere birçok alternatif yolu bulunuyor. Ancak tren yolculuğunun nostalji sevenler için yeri bir başka…
Trenlerin ulaşım noktasında en doğa dostu araç olduğu biliniyor. Ayrıca tek yolculukta birçok farklı yeri görmeyi sağlıyor. Yapılan uzun yolculuklar, farklı kültür, farklı hayatlar ve kurulan uzun uzun hayallere kapı aralıyor.

Makale nedir? Nasıl yazılır? Kurallar ve ipuçları Makale nedir? Nasıl yazılır? Kurallar ve ipuçları

Trenle seyahat etmeyi sevenlerin mutlak 7 rotası:

1-Doğu Ekspresi:

tren (1)_1680x945Turistik Doğu Ekspresi, Dünyanın trenle seyahat edilecek en iyi ilk 4 rotasından biri. Yemekli ve yataklı vagonlardan oluşan Turistik Doğu Ekspresi, konsept olarak Ankara’dan hareket ederek sırasıyla Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum ve Kars illerinden geçiyor. Seyahat severlerin bu manzaralarla dolu illeri keşfetmesini sağlıyor.

2-Kuzey İtalya Turu: Romantizmin doruk noktası İtalya’da  Italo yüksek hızlı demiryolu ağı ile  9 gün içinde Roma, Floransa, Siena, San Gimignano, Toskana gibi pek çok yeri gezebilirsiniz. 

3-Edinburgh ve Kuzey İskoçya: İskoçya’nın hayran kalacağınız manzaralarını, başkentini keşfetmek için tren oldukça ideal bir seçim. Londra’dan Fort William’a giden klasik Highland Caledonian yataklı tren ile başlayacağınız yolculukta İskoçya’nın büyüleyici başkentini keşfedeceksiniz.

4-Berlin’den Budapeşte’ye:  Almanya’nın başkenti Berlin’den başlayan rota Budapeşte’de son buluyor. Trenle yapacağınız seyahatte 10 günde, Çek Cumhuriyeti, Prag, Viyana gibi 5 başkent görebileceksiniz. 

5-Madrid’den Marakeş’e: Bu rota ile Akdeniz Avrupa’sından Kuzey Afrika’ya giderken eşsiz manzaralara tanıklık edecekseniz. 

6-Tayland ve Laos:  Güneydoğu Asya’yı deneyimleyeceğiniz bu rotada tren gezisi Bangkok’tan başlıyor. Gezide ülkeyi turlayarak keşfetme imkanı bulacaksınız.

7-Japonya Hızlı Treni: Japonya demiryolu, 1964 yılında hızlı trenin – Shinkansen – faaliyete geçmesiyle dünyanın en önde gelen tren yollarından biri halini aldı. Trenin rotası ile ülkeyi sindire sindire gezip gözlemleyebilirsiniz. 
 

Editör: Sena ERDOĞAN