Sabah kahvaltısı kesinlikle yapmayın!!! Sabah kahvaltısı kesinlikle yapmayın!!!

Kahvaltının artık mutlaka yapılması gereken bir öğün olmadığı biliniyor. Uzmanlar sağlıksız besinlerle yapılan kahvaltı yerine hiç yapılmamasını öneriyor. Ancak sağlıklı besinlerle yapılan düzenli kahvaltı için aynı şey söz konusu değil. 

Kahvaltıda tüketeceğiniz hem sağlıklı hem de tok tutan besinler;
1-Yumurta: Yapılan araştırmalara göre kahvaltıda yumurta yemek, tokluk hissini arttırıyor, bir sonraki öğünde kalori alımını düşürüyor, kan şekeri ve insülin seviyesinin stabil kalmasına yardımcı oluyor.
2-Yulaf ezmesi: Yapısında içerdiği lif barındıran öğütülmüş yulaf, kolesterolü düşürüyor ve tokluk hissini artırıyor.
3-Süzme peynir: Yüksek protein içeriği ile süzme peynir, metabolizmayı hızlandırır, tokluk hissi yaratır ve açlık hormonu olan grelinin salınımını yavaşlatır. Yumurta kadar tok tuttuğu bilinir.
4-Chia tohumu: 28 gr chia tohumunda yaklaşık 11 gr lif bulunur. Böylece kişinin kendini daha tok hissetmesini sağlar.
5-Ahududu, Yabanmersini, Çilek, Böğürtlen: Dutsu meyve türlerinin birçok meyveye kıyasla şeker oranı düşük olarak bilinir. Lif oranı yüksek olan bu meyvelerin antioksidan maddesinden bolca bulunduğu bilinir.
6-Kuruyemiş: Kuruyemiş çeşitleri, doyurucu olmaları ve kilo almayı önlemeye yardımcı olmaları ile bilinir. 
7-Kahve: Günlük ideal kahve miktarının 38 ila 400 gr olduğu biliniyor. Yani günde yarım fincan ila 4 fincan arası kahve, herhangi bir yan etki yaşamadan zinde kalmayı sağlıyor.
8-Keten tohumu: Keten tohumu, son derece zengin lif içeriği ile saatler boyu acıkmamayı sağlıyor. Yalnızca 2 yemek kaşığı keten tohumunda 3 gr protein, 4 gr lif bulunuyor.
9- protein tozu: Peynir altı suyu, yumurta, soya ya da bezelyenin protein tozları bulunuyor. Bu proteinin tozlarının vücut tarafından çok hızlı bir şekilde özümsendiğini biliniyor. 
10-Meyveler: Meyveler, yüksek lif ve su içerikleri sayesinde son derece doyurucu olurlar. 
 

Editör: Sena ERDOĞAN