YAŞAM

Terleme sorununu kökten çözüyor! Pamuğa bir parça döküp koltuk altına sürün ter bezlerini zayıflatıyor

Hava sıcaklıklarının devam ettiği bu günlerde terlemek başımıza gelen en kötü durumlardan biri. Hem sosyal yaşantımızda rahatsızlık hissine neden olan hem de hijyen sorunları yaratan bu durumdan kurtulmak aslında çok basit.

Abone Ol

Uzmanalar, terlememizin nedenlerini açıklayarak doğal yollardan bu problemi çözmenin sırlarını söylüyor. İşte detaylar…

Ağustos ayının ikinci haftasında sıcaklar etkisini göstermeye devam ediyor. Uzmanlar ise beslenme şekli ve bazı pratik yollarla şıpır şıpır terlemenin engellenebileceğini vurguluyor. Terlemenin önüne geçebilmemiz için yediğimiz besinlerin çok önemli. Bu dönem içerisinde bazı besinlerden uzak durmak terlemenin önüne geçmiş ya da azaltmakta etkili olabilir.

FAZLA ÇAY VE KAHVE TERLETEBİLİR

Uzmanlar terlemenin gün boyunca alınacak sıvılarla ilgisi olduğunu belirterek, günlük alışkanlıkların arasında sayılan çay ve kahve tüketiminin fazla olduğunu söylüyorlar. Kahve ve çay, gün boyunca sık tükettiğimiz içeceklerden. Hatta pek çoğumuz kahve ve çay tiryakisiyiz. Bunları içmek bize keyif verirken, terletmeyi artırdığını da unutmamamız gerekiyor. Kafein içeren besinler veya içecekler kalp atış hızını artırıyorlar ve böylelikle kan basıncı yükseliyor. Bu da aslında bir uyarıcı özelliğe sahip dolayısıyla terlemeye sebep oluyorlar

BU BESİNLER TERLEMEYİ ARTIRABİLİR

Uzmanlar baharatlı yiyeceklerin tuzlu yiyeceklerin terlemeyi artırdığını sıcak havalarda fazla baharattan kaçmak gerektiğini söylüyor.

FAZLA ET TÜKETMEK TERLETEBİLİR

Et yemek de terleme üzerinde önemli rol oynuyor. Çünkü et konsantre bir protein yapısına sahiptir. Öte yandan hayvansal gıdaların aşırı tüketilmesi de terlemeyi artırabilir.

SERİNLETECEK YİYECEKLER YENMELİ

Uzmanlar sıcak havalarda meyve ve sebzelerin daha serin tuttuğunu belirterek, su içeriği yüksek olanları tercih etmenin faydalı olduğunu söylüyor.

Peki, terlemeyi engellemek için doğal yollar neler?

ADAÇAYI

Adaçayı, terlemeyi azaltma konusunda en etkili bitkilerden biri. İçeriğindeki tanenler, ter bezlerinin aktivitesini azaltarak terlemeyi kontrol altına alabilir.  Bir çay kaşığı kuru adaçayını bir fincan kaynar suya ekleyin ve 10 dakika demleyin. Soğuduktan sonra içebilirsiniz. Ayrıca çayı soğutulup terleyen bölgelere dışarıdan da uygulayabilirsiniz.

NANE

Nane, doğal bir soğutucu ve rahatlatıcı etkiye sahiptir. Nane yaprakları, ter bezlerinin aşırı çalışmasını önleyerek terlemeyi azaltabilir.  Nane yapraklarını çiğneyebilir veya nane çayı yaparak içebilirsiniz. Nane yağını cildinize uygulamak da terlemeyi azaltacaktır.