YAŞAM

Temizlik yaparken buraları atlamayın: Bu noktalar kimsenin aklına gelmiyor

Ev temizliği yaparken ne kadar dikkat edersek edelim bazen bazı yerleri atlayabiliyor veya unutabiliyoruz. Ancak bazı yerler var ki asla atlanmaması gerekiyor.

Abone Ol

Ev temizlerken herkes dip, köşe, yüzey ne varsa temizliyor. Ancak temizlik sırasından aklın ucundan geçmeyen bazı yerler de olabiliyor.  İşte ev temizliğinde unutulan ve düzenli olarak temizlenmesi gereken alanlar.

1) BUZDOLABI KAPAKLARI VE ÇEKMECELERİ

Buzdolabı kapakları ve çekmeceleri özellikle yemek pişirme esnasında kullanıldığından çok sık pis olabiliyor. Buralar genellikle temizlik yaparken gözden kaçar. Ancak hijyenin en çok önemli olduğu noktalardan biridir.  Bu alanların temizlenmemesi, evin hızla tekrar kirlenmesine neden olabilir. Daha kapsamlı bir temizlik için, buzdolabınızın kapaklarını ve çekmecelerini düzenli olarak silmek hijyen açısından önemlidir.

2)  PERDE VE STORLAR

En çok kir biriken alanlar her ne kadar görünmese de perdelerdir. Temizlik esnasında normal perdeler yıkansa da storlar göz ardı edilebiliyor. Perdeler ve storlar zamanla biriken toz ve kir nedeniyle evin havasını kalitesiz hale getirebilir. Bu durum, hem sağlığınızı etkileyebilir hem de perdelerinizin ömrünü kısaltabilir. Bu sebeple perde ve stor temizliği göz ardı edilmemeli.

3) TAVAN VANTİLATÖRÜ VE HAVALANDIRMA ALANLARI

Tavanlarda bulunan vantilatörler kış yaklaşırken artık kullanılmaz konuma geliyor. Aynı zamanda havalandırma menfezleri de çok fazla kullanılan alanlardan. Ancak genel temizlik yaparken buralar önemsenmiyor. Bu alanların düzenli temizlenmesi sağlık açısından da oldukça önemli.

4) IŞIK DÜĞMELERİ VE KAPI KOLLARI

Prizler, düğmeler, kapı kolları genellikle elimizin temiz olup olmadığına bakılmaksızın her an dokunduğumuz yerler. Çoğu zaman temizlik sırasında bu alanlar unutuluyor. Bu alanlar, kir ve tozların hızla yayılmasına neden olabilir. Kapı kollarını ve ışık düğmelerini düzenli olarak temizlemek, evinizdeki hijyen seviyesini artırır ve güzel temiz bir görüntü ortaya koyar.

5)UZAKTAN KUMANDA VE TEKNOLOJİK ALETLER

Uzaktan kumandalar ve teknolojik aletler genelde temizlik sırasında kimsenin aklına gelmez. Bu aletler, ev temizliği sırasında sıklıkla göz ardı edilen alanlardır. Sürekli olarak elimize aldığımız uzaktan kumandaların temizlenmemesi, hijyen eksikliğine yol açar. Bu aletlerin yüzeylerini düzenli olarak dezenfekte etmek, hem bakterilerin yayılmasını engeller hem de aletlerin ömrünü uzatır.