YAŞAM

Tembellik sarmalı sizi de mi sardı? Kurtulmak aslında çok kolay

Bazen hiçbirimizin canı bir şey yapmak istemez. Hatta gün boyu yatmak isteriz. Vücudumuzu bir tembellik sarar. Peki, bu sarmaldan nasıl kurtulabiliriz?

Abone Ol

Bazen hava şartları, bazen yoğun tempo veya ruhsal bazı problemler birçok kişiyi zaman zaman tembellik tuzağına düşürebiliyor. Bu durumsa insanın kişisel ve profesyonel yaşamını olumsuz etkiliyor. Tembellik tuzağından kurtulup üretken bir yaşam sürmek aslında hiç de zor değil. Bu adımları takip ederek tembellikten kurtulabilirsiniz.

TEMBELLİKLE BAŞA ÇIKMA YOLLARI

1) ZAMANA DEĞİL HEDEFE ODAKLANIN

Yapacağınız işin ne kadar kısa sürede biteceğine değil, yapmanız gereken işe tam olarak odaklanırsanız daha fazla motive olursunuz ve kısa sürede çok iş yaparsınız.

2) DİKKAT DAĞITICI UNSURLARDAN KURTULUN

Dikkatinizi dağıtan unsurları belirleyin. Her zaman sizin dikkatinizi dağıtan unsurlar aynıdır. Onları belirleyin ve ortadan kaldırın. Tamamen kaldırmak mümkün değilse sınırlandırın.

4) TÜM HAFTA İÇİN PLAN YAPIN

Her pazartesi uyandığınızda haftanın planını yapın. Böylece hafta boyunca bu plan size yardımcı olacaktır. Üstelik yaptığınız plan sayesinde önceden yapacaklarınız hakkında bilgi sahibi olursunuz ve sırası gelmeden bir işi yapmaya çalışıp kendinizi strese sokmazsınız.

5) NET BİR HEDEF BELİRLEYİN

Öncelikle neyi neden yaptığınızı bilmeniz gerekiyor.  Bir hedef belirleyin ve ona ulaşmak için elinizden geleni yapın.

6) PLANLARINIZA MOLA EKLEYİN

Yapacağınız işler arasında mola vereceğinizi bilmek sizi rahatlatacağı gibi verimliliğinizi de artıracak. Molalarınız sırasında kahve içmek yürüyüş yapmak gibi küçük aktiviteler enerjinizi korumanızı da sağlar.

7) ÇOK DEĞİL KALİTELİ İŞ YAPIN

Yeterli vaktinizin olmadığını düşünmek sizi hiçbir şey yapmamaya iter. Bu yüzden önceliklerinizi belirleyip her şeyi yarım yapmaktan veya hiç yapmamaktansa az işi kaliteli şekilde yapın.

8) RUHSAL OLARAK İYİ HİSSEDİN

Fiziksel sağlığınız kadar ruhsal sağlığınızın da önemli olduğunu unutmayın. Meditasyon ve çeşitli aktivitelerle ruhunuza kaçış için izin verin.  Stres seviyenizi yönetin. Başarılı olmak için beyninizin dingin olması gerekir.