Kabızlık problemi yaşayanlar dikkat! Klozet kullanmak ne kadar doğru? Kabızlık problemi yaşayanlar dikkat! Klozet kullanmak ne kadar doğru?

Pek çok kişinin zahmetsiz şekilde bahçesinde yetiştirdiği meyvelerden biri kayısı. Bu meyve çoğu zaman kendiliğinden, doğal olarak büyüyebilen meyve ağaçlarından biri. Kayısı, marmelatlar, reçeller, kompostolar, tatlılar için vazgeçilmez bir meyve. Ayrıca yazın taze hali tüketilen kayısının kışında kurusu tüketiliyor. Peki taze yani yaş kayısının faydaları neler? İşte detaylar…

Cildi yeniliyor

Yaz aylarında güneş ışınları cildi oldukça yıpratıyor. Olumsuz çevresel faktörlerin etkilerini azaltmak için antioksidanlardan zengin bir beslenme oldukça önemli. İşte kayısı burada ön plana çıkıyor. Bu meyve cildin yenilenmesinde öne çıkan meyvelerden biri.

Zayıflamaya yardımcı oluyor

Kayısının bağırsakları çalıştırıcı etkisini bilmeyen yoktur. Ayrıca tok tutucu özelliği, düşük kalorisi ve tatlı krizlerine karşı iyi bir çözüm olması kayısıyı yaz aylarında kilo verme planlarınızın vazgeçilmez meyvesi haline getiriyor.

Bağışıklığı güçlendiriyor

Bağışıklık sisteminin güçlü olması yeterli ve dengeli beslenmenin yanı sıra mevsim meyveleri yemekten de geçiyor. Kayısı içinde A ve C vitaminleri barındırıyor. Bu da onu bağışıklık sistemine dost bir meyve yapıyor.

Kalbi güçlendiriyor

Potasyum, C vitamini ve posa kalbi korumak için çok önemli. Kayısıda da bulunan bu üç önemli bileşen kalp krizi, inme gibi çeşitli kalp hastalıklarına karşı koruyucu etki gösteriyor.

Gözleri güçlendiriyor

A, C, E vitaminlerden zengin beslenmek göz sağlığı için çok önemli. Kayısı bu vitaminlerin hepsini içeriyor. Kayısı bu özelliği sayesinde göz sağlığını destekliyor.

Editör: Yasemin Dülgeroglu