Sağlıklı besinler tüketmek sağlığımız açısından oldukça önemli. Sofralardan eksik olmayan patates ise sandığınız gibi masum olmayabilir. Patates, yüksek karbonhidrat içeriğiyle biliniyor ve besleyici bir gıda maddesi. Patatesi genellikle haşlama veya kızartma olarak tüketiyoruz. Ayrıca, cips ve un gibi gıda yapımında da kullanıyoruz.

Son araştırmalar severek ve bolca tükettiğimiz patatesin vücudu resmen zehirlediğini gösteriyor. Çeşitli tariflerde kullandığımız patates, birçok insan için vazgeçilmez besinler arasında yer alıyor. Ayrıca yüksek kalori sebebiyle patates zayıflamak isteyenlerin kaçtığı besinlerden biri.

PATATESİN BU HALİ VÜCUT İÇİN ZARARLI

Erkek çocuğu olanlar bu hastalığa dikkat! Erkek çocuğu olanlar bu hastalığa dikkat!

Genelde kızartılmış haliyle tercih edilen patates, böyle tüketildiğinde sindirim sistemine zarar verip hazımsızlığa yol açıyor. Kızarmış patatesin en korkunç zararlarından biri de damarlarda bıraktığı hasar. Uzmanlar patatesin kızartma olarak yenmesinin vücudu hızlı yaşlandırdığını söylüyor. Ayrıca yine uzmanlara göre kızartılmış patates hafıza bozukluğuna yol açıp ve beyin sağlığını tehdit ediyor. Diyabet hastaları içinde büyük risk faktörü taşıyan patates eğer kızartma olarak sıklıkla tüketilirse vücuttaki toksik madde miktarında artışa neden olabilir.

Editör: Yasemin Dülgeroglu