Erzurum'un tarihi Büyük Palandöken Tabyası bir asrı aşkındır ayakta duruyor Erzurum'un tarihi Büyük Palandöken Tabyası bir asrı aşkındır ayakta duruyor

Yenilikleri ve ilerlemeleri kapsadığı gibi tarih, aynı zamanda vahşet, savaş, ırkçılık ve soykırımı da içerisinde saklıyor. 
İşte tarihte çekilmiş acı ve gizemli olayların kareleri;

1-İlk siyahi öğrenci olan DorothyTarihte ki acı olaylar  (6)_1280x904
1957 yılında okula gidebilen ilk siyahi öğrenci olan Dorothy, Harry Harding Lisesi'ne kabul edilmek için çok çaba sarf etmiş ancak okula başladığında başına gelmeyen kalmamış.  Dorothy’nin birçok tacizle karşı karşıya kaldığı ve  sözlü saldırılarına uğradığı görüntüler dünya çapında yayıldı.

2- Vietnam Savaşı'nda ölen 58.307 Amerikan askerinin künyeleriTarihte ki acı olaylar  (5)_1280x844

3- 1890'da Almanya'da akıl hastalığı tedavisi gören bir hastaTarihte ki acı olaylar  (3)_781x960
4-  Irkçı eylemlere maruz kalan aileTarihte ki acı olaylar  (3)_781x960

Japon bir aile, Washington'daki evlerine döndükten sonra evleri ve garajları vandalizm eylemlerine maruz kaldı. Ailenin duvarları ve pencerelerinin her yerinde Japon karşıtı grafitiler yazıldı.

5- Bebeklere acil durumlar için tasarlanan gaz maskeleri test edilirken çekilen fotoğrafTarihte ki acı olaylar  (2)_1280x955
6-Anne Frank'in babası Otto Frank'ın acı hikayesi

Tarihte ki acı olaylar  (9)_821x960

Hollanda ve İsviçre'de ikamet etmeden önce Alman bir iş insanı olan Otto Heinrich Frank,  Holokost'un dehşetinte ailesini kaybetti, kendisi kurtulan tek kişiydi. Ünlü yazar Anne Frank’ın babası olarak 1947'de Hollandaca'da “Het Achterhuis” olarak geçen ve “Bir Genç Kızın Günlüğü” olarak bilinen olağanüstü günlüğünün yayınlanmasını sağlamayı kendine görev edindi.  

Editör: Sena ERDOĞAN