Yavaşlayan metabolizma istenmeyen kilolara neden oluyor. Bu nedenle fazla kilolardan kurtulmanın sırrı metabolizmayı hızlandırmaktan geçiyor.

Metabolizmayı hızlandırmanın anahtarı olan besinler;

Tarçın: Kan glikoz seviyesini düzenler. Açlık hissini baskılar. Yağların yakılması sağlar. Bu özellikleriyle metabolizma hızını arttıran besinlerin başında gelir. Suyun içerisine kabuk tarçın ilave ederek veya süte serperek tüketilebilir.

Yoğurt: Kalsiyum içeriği ile yağların yakılmasını sağlar. Özellikle ara öğünlerde tüketilen yoğurt başta olmak üzere süt ve süt ürünleri metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olur.

Ceviz: Omega 3 yağ asitleri bakımından zengin olan ceviz metabolizma hızını artırarak yağların yakımını hızlandırır. Günlük 2-3 adet ceviz tüketilmesi önerilir.

Kırmızı Acı biber: Kırmızı biber, kapsaisin denilen içermiş olduğu aktif bir madde ile metabolizma hızını arttırıcı etki gösterir.
Ananas: İçerisinde bulunan “bromelain” enzim içerir. Proteinlerin vücutta kullanımını arttırır ve böylece metabolizma hızını arttırır.

Zencefil: Metabolizmayı hızlandıran zencefil, yemeklerin içerisinde rahatlıkla tüketilebilir. Ayrıca sindirime yardımcı olur.
Elma Sirkesi: Sirke metabolizmayı ve yağların yakımına katkı sağlayarak kilo verme sürecini hızlandırır. Sirke ilave edilen yemekler vücutta karbonhidratların emilimini yavaşlatarak kan şekerinin ani dalgalanmalarının önlenmesine yardımcı olur. 

Yeşil Çay: Yeşil çay metabolizmayı hızlandırdığı düşünülen kateşinler içerir. Yüksek kafein içeriği ile birlikte günde 2-3 fincan tüketmek vücudun daha fazla çalışmasına ve daha fazla kalori yakımına yardımcı olur.

İki şifanın birleşimi: Vücudunuzda olan değişikliklere inanamayacaksınız İki şifanın birleşimi: Vücudunuzda olan değişikliklere inanamayacaksınız

Koyu kahve: Kahve içeriğindeki kafein sayesinde metabolizmanın hızlanmasına ve yağ yakımına yardımcı olur. Özellikle egzersizden 15-20 dakika önce içilen şekersiz bir kahve egzersiz sırasında metabolizma hızını da arttırarak, yağ yakımını sağlar.

Su: Vücutta birçok metabolik olay için gerekli en önemli etken. Aynı zamanda tokluk hissi sağlar. Metabolizma hızını arttırmak için günlük 2-2,5 litre su içilmeli


 

Editör: Sena ERDOĞAN