Uzun zamandan beri   su sıkıntısı olmasa bile geçici desteklerle su ihtiyacını gideren Erzincan için yeni projeler yolda.  Yapılacak proje ile Erzincan'ın  uzun yıllar su sıkıntısı çekmeyeceği bir proje üzerinde çalışılıyor.

Erzincan'ın Çayırlı ilçesinde Devlet Su İşleri 8. Böjlge Müdürlüğünce yapımı tamamlanan  ve kısmen sulamaya açılan  baraja yapılacak ek bir proje ile Erzincan'ın içme suyu sıkıntısı artık tarih olacak. Sondajlardan elde edilen su yerine kaynak  suları ile şehre daha kaliteli su verilecek. 

Erzincan Valiliği,  DSİ Erzurum  8. Bölge Müdürlüğü, Erzincan Belediyesi 'nin paslaşarak yaptığı bu çalışma ile Çayırlı İlçesi sınırları içerisindeki bulunan Turnaçayırı Barajından devasa borularla alınacak  sular Esence dağlarının delinmesi ile elde edilecek güzergahtan  Kurutilek teki depolara aktarılacak. Oradan da şehre dağıtılacak.

Erzincan Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi’nin "Altyapı Yapım İşlerine Ait Sözleşme İmza Töreni" yapıldı Erzincan Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi’nin "Altyapı Yapım İşlerine Ait Sözleşme İmza Töreni" yapıldı

Toplamda 49,7 hektometreküp suyun  19,28 hektometreküpü içme suyu olarak kullanılması planlanıyor.

Suyun Erzincan'a getirilmesi cazibe ile olacağından  artı bir maliyet oluşmayacak  kaliteli ve ucuz suyu Erzincan'a getirmiş olacağız. 

Editör: Halil İbrahim Özdemir