YAŞAM

Soğan ve sarımsağı aylarca çürütmeden saklamanın yolu

Soğan ve sarımsak çok fazla alınan dolayısıyla uzun süre saklanması gereken gıdalardan. Peki çürümeden uzun süre nasıl saklarız? İşte cevabı…

Abone Ol

Soğan ve sarımsağı taze bir şekilde saklamanın yöntemi aslında çok basit. Soğan ve sarımsaklar bu yöntemle aylarca çürümeden taze kalıyor! Yanına bir tutam eklemek yeterli…

Soğan ve sarımsağın yemeklere verdiği lezzetin yanı sıra faydaları da saymakla bitmiyor.. Ancak saklaması zor olan bu sebzelerin bozulmaları da oldukça kolay oluyor.

SOĞAN VE SARIMSAK NASIL SAKLANMALI?

Soğan ve sarımsağı uzun süre bozulmadan saklayabilmek için önce onları doğru koşullarda saklamak gerekiyor. Bu gıdaların kuru, serin ve güneş ışığından uzak bir ortamda muhafaza edilmesi gerekir. Soğan Nemli ve sıcak ortamlarda hızla bozulabileceğinden bu şekilde saklandığında daha uzun süre taze kalabilir.

Soğan ve sarımsağın tazeliğini korumanın diğer bir yöntemi ise kaya tuzu. Soğan ve sarımsağı sakladığınız kabın içerisine bir tutam kaya tuzu eklemek, bu gıdaların bozulma sürecini yavaşlatacaktır. Kaya tuzu, sağlıklı bileşenler ve mineraller içerir. Bu sayede soğan ve sarımsak tazeliğini koruyarak daha uzun süre kullanılabilir halde kalır.