KÜLTÜR-SANAT

Sizi tatile ışınlayacak en iyi 15 yaz filmi

Yazı evde geçirenlerden misiniz? Size tatili iliklerinizde hissettirecek çok iyi film önerilerimiz var...

Abone Ol

Evde sıkıcı bir gün geçiriyorsanız bu sıcak yaz günlerinde size iyi hissettirecek en iyi 15 film önerimiz var;

1.    Palm Springs

Zamanla oynayan ve Groundhog Day benzeri temasıyla sıra dışı bir romantik komedi deneyimi sunan Palm Springs, aynı zamanda California'nın şık otelleri, kaplıcaları, golf sahaları ve alışveriş bölgeleri ile tanınan bir tatil cenneti olan Palm Springs şehrinde geçmesiyle eğlenceli bir yaz tatili filmi...

2.    Barb & Star Go to Vista Del Mar / Barb ve Star Tatilde

Florida’da tatile gitmek için yaşadıkları küçük kasabadan ilk kez ayrılan Barb ve Star’ın maceralarını konu eden Barb & Star Go to Vista Del Mar'da başrolleri Kristen Wiig ve Annie Mumolo üstleniyor. Orta yaşlı bu iki kadının Florida tatili çok geçmeden macera, aşk ve kötü bir adamın herkesi öldürme planlarıyla tam bir kaosa döner...

3.    Mamma Mia!

 

Mamma Mia'da babasının kim olduğunu bilmeden büyüyen Sophie (Amanda Seyfried), annesinin yaşadığı Yunan adasında yapılacak düğününe, annesinin geçmişinden babası olabilecek üç adamı davet eder... Meryl Streep, Colin Firth, Pierce Brosnan ve Stellan Skarsgard'ın performansları ve ABBA şarkıları eşliğinde anlatılan bu eğlenceli hikayeyi izlerken güneşi sıcaklığını ve denizin kokusunu duyacağınızı garanti edebiliriz...

4.    Mamma Mia! Here We Go Again / Mamma Mia! Yeniden Başlıyoruz

Yunanistan'ın masmavi denizine, çılgın bir yaz tatilinin eğlenceli resmedilişine doyamadıysanız üzülmeyin! Mamma Mia'daki çılgın annenin gençliğini, flörtlerini ve hepimize, orada bir tatilin hayalini kurduran otelini nasıl hayata geçirdiğini anlatan Mamma Mia! Here We Go Again, ilk filmden çok daha fazlasını yaşatmak için sizi bekliyor...

5.    Roman Holiday / Roma Tatili

Benim için tatil sadece deniz, güneş, kum demek değil, yeni yerler keşfetmek lazım diyenlerdenseniz başrollerini Audrey Hepburn ve Gregory Peck'in üstlendiği bu zamansız klasik tam size göre. Roman Holiday'de kimliğini gizleyen genç bir prenses, Roma'nın en güzel ve en romantik yerlerini bir magazin muhabiri ile birlikte geziyor...

6.    The Talented Mr. Ripley / Yetenekli Bay Ripley

Hem Avrupa tatili havası almak hem de Roman Holiday'den daha merak uyandırıcı bir şey mi izlemek istiyorsunuz? Öyleyse İtalya'nın Amalfi kıyasındaki Positano bölgesinin eşsiz güzelliği ile Matt Damon, Jude Law ve Gwyneth Paltrow'un çekiciliğini bir araya getiren gerilim filmi The Talented Mr. Ripley'i izleyebilirsiniz.

7.    Ödül Peşinde

Gazeteci eski karısının peşine düşen ödül avcısı Milo Boyd (Gerard Butler), kör talihli bir adam olmasına rağmen aldığı bu son iş onu ziyadesiyle memnun eder. Çünkü kefaletini ödemeyen eski karısı, muhabir Nicole Hurley’yi izlemesi gerektiğinde (Jennifer Aniston) hayalindeki işi almış olur ve bunu yapmak Milo için adeta bir zevktir. Keyfi son derece yerinde olan Boyd, her şeyin bununla sınırlı olduğunu ve kendisini de pek yormadan, zahmetsizce para kazanacağını hayal etmektedir. Ancak evdeki hesap çarşıya uymaz. Eski eşi Nicole, üstü örtülen ve örtbas edilmek istenen bir cinayeti aydınlığa kavuşturmak için onu atlattığında, Milo hiçbir şeyin kendisi veya Nicole için kolay olmayacağının farkına varır. Eski eşler sürekli birbirlerine üstünlük sağlar; ta ki kendilerini, canlarını kurtarmak için kaçarken bulana kadar. Sevgi, saygı ve itaat için ettikleri yeminin zor olduğunu sanmışken, hayatta kalmanın çok daha güç olduğunu göreceklerdir.

8.    The Descendants / Senden Bana Kalan

Alexander Payne imzalı The Descendants'ta Hawaiili bir toprak sahibi olan Matt King (George Clooney) eşinin ciddi bir kaza geçirmesinden sonra hayatını gözden geçirmeye karar verir ve iki kızını alıp Kauai'ye tatile gider... En İyi Film ve George Clooney için En İyi Erkek Oyuncu da dahil olmak üzere toplam beş dalda Oscar'a aday gösterilen film, En İyi Senaryo Oscar'ının sahibi oldu.

9.    Estiu 1993 / '93 Yazı

Carla Simón imzalı '93 Yazı, Barcelona'nın kırsal bölgesindeki bir yazlık evde geçen hikayesiyle, kendinizi orada hissedeceğiniz bir yaz tatili hissiyatı sunıuyor. Hortumla birbirini ıslatmalar ve denizde oynanan oyunlar, tatil kasabasındaki akşam eğlenceleri ve uzun yürüyüşlere eşlik eden dondurma keyfiyle nostalji hissine de doyacağınız bu filmi izlerken, siz yine de her ihtimale karşı yanınızda peçete de bulundurmayı ihmal etmeyin. Zira bütün bu tatil ortamına rağmen, filmin merkezindeki küçük kızın hikayesi oldukça dokunaklı...

10.    Forgetting Sarah Marshall / Aşkzede

How I Met Your Mother dizisi ile tanıdığımız Jason Segel'in hem yazdığı hem de başrolünü üstlendiği Forgetting Sarah Marshall filmi, kendisini terk eden ve rock yıldızı yeni sevgilisiyle Hawaii'ye tatile giden eski kız arkadaşının peşinden giden Peter'ın maceralarını anlatıyor. Eğlenceli bir komedi olan film, aynı zamanda Hawaii'nin gerçekten cennetten bir köşe olduğunu kanıtlıyor.

11.     Sahil Güvenlik – Baywatch 

Mitch Buchannon işinde çok iyi olan bir cankurtarandır. Sorumlu olduğu bölgeyi korumak için elinden gelen her şeyi yapmaktadır ve burada yerel bir kahraman olarak görülmektedir. Mitch’in çok iyi bir ekibi vardır, herkes üzerine düşeni yapmaktadır. Günün birinde aralarına şımarık ve umursamaz bir cankurtaran katılır. Bu şımarık cankurtaran, Mitch’in sabrını sınasa da, görev bölgelerinin tehlikede olması bu ikilinin birlikte çalışmasını sağlayacaktır.

12.     50 İlk Öpücük – 50 First Dates

Henry Roth, Hawaii’de istediği her kadınla birlikte olan ve bu kadınlarla bağ kurmayan bir doktordur. Bu durum Lucy Whitemore ile tanıştığında değişecektir. Henry ve Lucy birbirlerinden hoşlanacak ve ciddi bir ilişkiye başlayacaklardır. Ancak bir problem vardır. Lucy, geçmişte yaşadığı bir trafik kazası ve kafasına aldığı darbe yüzünden sürekli hafızasını kaybetmekte ve bir gün önce ne yaşadığını hatırlamamaktadır. Henry bunu fark ettiğinde Lucy’nin kendisini unutmasına izin vermeyecek ve her gün onu kendisine aşık etmenin yollarını arayacaktır.

13.     Hayatım Yalan – Just Go With It

Danny McGabe, bir plastik cerrahı uzmanıdır. Danny, kadınları tavlamak için evli ama mutsuz olduğu yalanını söyler. Ancak hayatının aşkı olduğunu düşündüğü genç ve güzel bir kadın olan Palmer ile karşılaşınca çapkınlıklarla dolu eski hayatını bir kenara bırakır. Ancak Danny, kadınları tavlamak için kullandığı alyansı cebinde unutup Palmer’a yakalanınca alyansın boşanmış olduğu eski eşinden kaldığını söyler. Bunun üzerine yalanını destekleyecek birine ihtiyaç duyar. Danny’ye onun için çalışan Katherine yardım eder. Ancak bu yalan oldukça ilginç bir hal alacaktır.

14.     Monte Carlo 

Liseden yeni mezun olan Grace ve en yakın arkadaşı yıllardır Paris' e gitmek için para biriktirmektedirler. Mezuniyetleri ile birlikte sonunda hayallerini gerçekleştirmeye karar veren iki genç kızın yaz tatilleri hiç de umdukları gibi gitmez. Ailesinin yanına kız kardeşi Meg'i de vermesi sonucu işlerin tersine dönmeye başladığı Paris kaçamağı, Monte Carlo'da son bulacaktır.

15.     Crazy Rich Asians

Uzun zamandır birlikte olan Rachel ile Nick, Nick'in en yakın arkadaşının düğünü için Singapur'a gider. Rachel Singapur'a gittiğinde Nick'in Singapur'un en zengin ailelerinden birine sahip olduğunu öğrenir. Bununla birlikte Nick Singapur'un ünlü bekarlarından biridir. Singapur'da herkes Rachel'ın etrafını sarar ve onu Nick'le ayırmaya çalışır.

Arkanıza yaslanın ve buz gibi içeceklerinizi hazırlayın bu liste size çok iyi gelecek. İyi seyirler.