YAŞAM

Siyah noktalardan 10 dakikada kurtulun! İşte çözüm yolları

Siyah noktalar, cildin kirle ve yağla tıkanması sonucu oluşan, çok sık karşılaşılan cilt problemlerinden biridir.

Abone Ol

Gözeneklerin içinde yağ, kir ve ölü derileri birikir. Bunlar havayla temas ettiğinde ise siyah bir renge dönüşür. Bu problem cildin estetik görünümünü ve yapısını mahveder. Üstelik bu problemle naşa çıkmak oldukça zor ve uzun bir süreç.

Siyah noktalar genelde burun, alın ve çene gibi yüzün yağlı bölgelerinde görülür. Bu problemle başa çıkmak için ise pek çok doğal yöntem bulunuyor. İşte birkaç etkili çözüm yolu...

ALOE VERA VE LİMON SUYU

Aloe veranın jel kısmını bir kap içerisine alın. Ardından üzerine limon suyu ekleyip homojen hâle gelene kadar karıştırın. Elde ettiğiniz jeli siyah nokta olan bölgelere uygulayıp 10 dakika bekletin.

Daha sonra cildinizi bol su ile durulayın ve nemlendirici sürün.

Haftada 1 kez uygulayın.

ÇAY AĞACI VE YOĞURT MASKESİ

Yoğurdu 2-3 damla çay ağacı yağı ile bir kapta karıştırın. Karışımı cildinize uygulayın ve 10 dakika bekletin. Ardından durulayın. Haftada 1-2 kez uygulayın.

KİL MASKESİ

Bir yemek kaşığı kili su veya gül suyuyla karıştırarak macun kıvamına getirin.

Bu karışımı yüzünüze uygulayın ve 10-15 dakika bekletin. Maskeyi ılık suyla durulayarak çıkarın.

Haftada 1-2 kez uygulayın.

KARBONAT

1 yemek kaşığı karbonat ile birkaç damla suyu karıştırarak bir macun kıvamına getirin. Bu karışımı siyah noktaların bulunduğu bölgeye nazikçe masaj yaparak uygulayın. 5-10 dakika beklettikten sonra ılık suyla durulayın. Haftada 1-2 kez kullanın.

Siyah noktalardan kurtulmak için düzenli ve vazgeçmeden bakım yapmak gerekiyor. Ancak doğal yöntemleri kullanırken cilt tipi ve alerjik durumlar göz önünde bulundurulmalıdır.