Uzmanlar bu yaz sivrisinekler ve haşereler yüzünden hastalığın artacağı konusunda uyarılarda bulunmuştu. Durum bu olunca vatandaşlar her yaz olduğı gibi bu yaz da sivrisineklerden korunma yollarını araştırıyor. Yeni araştırmalar ise sivrisineklerin bazı renkleri sevmediği ve o renkde olan kıyafetlere gelmediğini ortaya çıkardı.

SİVRİSİNEKLERİN SEVMEDİĞİ RENKLER

Sivrisinekler kırmızı, turuncu ve siyah renklerini  çok severek bu renk kıyafetlere giderken, yeşil, mor, mavi ve beyaz gibi renkleri sevmezler ve bu renk kıyafetlerin üzerine gitmezler. Bu sebeple kıyafet rengine dikkat etmekte fayda var.

SİVRİSİNEKLERDEN KORUNMANIN DOĞAL YOLLARI

Su dolu kapları evinizden uzak tutun

Balkonunuza yada bahçenize hayvanlar için veya çiçek sulamak için su dolu kaplar koyuyorsanız yanlış yapıyorsunuz. Çünkü sivrisinekler, küçük bir su birikintisinde bile yaklaşık 14 günde üreyebilir.

Camlarda sineklik kullanın

Yaz sıcaklarında uyumak oldukça zor olduğundan camları açarak yatmak isteriz. Bu da geceleri  içeri istemediğimiz haşerelerin girmesine sebep olabilir. Ancak basit ve pratik sinekliklerle bu durumlardan kurtulabiliriz.

Kokulu Çiçeklerden Yararlanın

Bazı çiçeklerin aromatik kokusu sivrisinek kovucu özelliğe sahip. Sizde hem güzel kokulu çiçeklerle evinizi süsleyebilir hem de sivrisineklerden korunabiliriz. Kokusuyla sinek kovucu bazı çiçekler: Lavanta, limon otu, kadife çiçeği, biberiye ve fesleğen.

Sirkeden faydalanın

Türkiye’nin bal ihtiyacının yüzde 20’sini Zara karşılıyor Türkiye’nin bal ihtiyacının yüzde 20’sini Zara karşılıyor

Sirkenin güçlü kokusundan faydalanabilir, camların önüne sirke koyabilirsiniz.

Bazı vitaminleri kullanarak Sivrisineklerden korunabilirsiniz

Sivrisinekler C ve B vitaminlerinin bulunduğu gıdaları sevmezler. Ayrıca suda eriyebilen ve vücutta birikmeyen C vitamini terlemeyi de önler. Bu şekilde de sivrisineklerden kurtulabilirsiniz.

Açık renkli ve uzun kıyafetlerde sizi koruyacak pratik yollardan olabilir.

Editör: Yasemin Dülgeroglu