Kızılcık suyu, kırmızı rengi ve keskin tadıyla akıllarda kalan sağlık açısından son derece faydalı bir içecek. Antioksidanlar, vitaminler ve diğer besin maddeleri açısından zengin olan kızılcık suyu, çeşitli sağlık sorunlarına karşı koruyucu etki sağlıyor. İşte kızılcık suyunun faydaları…

İDRAR YOLU ENFEKSİYONLARINI ÖNLER

İdrar yolu enfeksiyonlarına karşı savaş açar. İçinde bulunan proantosiyanidinler, bakterilerin mesane duvarına yapışmasını önleyerek enfeksiyon riskini azaltır. Özellikle tekrarlayan enfeksiyonlarda kullanabilirsiniz.

ANTİOKSİDAN ZENGİNİDİR

Kızılcık suyu, C vitamini açısından oldukça zengin bir besin kaynağı. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve genel sağlığı destekler.

KALP SAĞLIĞINI DESTEKLER, KOLESTEROLÜ DÜŞÜRÜR

Kızılcık suyu, kalp sağlığını korur.  Kolesterol seviyesini düzenler ve kalp hastalığı riskini azaltır.

SİNDİRİM SAĞLIĞINI İYİLEŞTİRİR

Mide ve bağırsak sağlığını destekler. Sindirime yardımcı olur.

AĞIZ SAĞLIĞINI KORUR

Bakterilerin diş ve diş etlerine yapışmasını engelleyerek diş çürümesini ve diş eti hastalıklarını engeller.  Ayrıca nefesinizin tazelenmesine yardımcı olur.

CİLT SAĞLIĞINI DESTEKLER

Yalnızlığın ve sosyal izolasyonun fiziksel sağlığa zararları Yalnızlığın ve sosyal izolasyonun fiziksel sağlığa zararları

Cildi koruyarak yaşlanma belirtilerini azaltır. Cildin daha parlak ve canlı görünmesini sağlar.

KIZILCIK SUYU TÜKETİRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN UNSURLAR

Öncelikle doğal ve şekersiz kızılcık suyu tercih edilmeli. Aşırı tüketildiğinde mide rahatsızlığına yol açabileceğinden kontrollü tüketilmeli. Bazı ilaçlarla tüketilmesi zararlı olacağından kullanmadan önce mutlaka doktora danışılmalı.

Editör: Yasemin Dülgeroglu