İşte sizi kaşıntıdan kurtaracak yöntemler…

ALOE VERA

Aloe vera jeli, cilt üzerinde serinletici ve yatıştırıcı bir etkiye sahiptir. Bu jeli kullanmak kaşıntıyı ve iltihabı azaltmaya yardımcı olur ve sizi rahatlatır.

BİM’e Çift Kapılı Buzdolabı, Tam Otomatik Espresso Makinesi, Bulaşık Makinesi, Sandık Tipi  Derin Dondurucu Geliyor!! BİM’e Çift Kapılı Buzdolabı, Tam Otomatik Espresso Makinesi, Bulaşık Makinesi, Sandık Tipi Derin Dondurucu Geliyor!!

 BUZ KOMPRESİ

Buz uygulaması da aloe vera da olduğu gibi iltihabı azaltır, serin bir etki yaparak sizi rahatlatır.

ELMA SİRKESİ

Sirke her derde deva. İçeriğindeki asit sayesinde kısa zamanda enfeksiyonlara iyi geldiği bilinen elma sirkesi, sivrisinek ısırığıyla oluşan şişlik ve kaşıntıya da iyi gelir.

SOĞAN

Soğan, antibakteriyel özelliklere sahiptir. Bu özellikler enfeksiyonu önlemeye yardımcı olur. Ortadan ikiye kestiğiniz soğanı sivrisinek ısırığının üzerine yaklaşık 1 dakika uygulayabilirsiniz.

POŞET ÇAY

İçilen poşet çayları buzdolabında saklayarak, sivrisinek ısırıklarında hem serinletici hem de kaşıntıyı giderici bir yöntem olarak değerlendirebilirsiniz.

SARIMSAK

Kaşınan bölgeye sarımsak uygulayarak hem sineğin ısırdığı alanın dezenfekte edebilir hem de daha hızlı iyileşmesini sağlayabilirsiniz.

Editör: Yasemin Dülgeroglu