KÜLTÜR-SANAT

Şikemperverler İçin En Gurme Şehirler

Sokak lezzetlerinden en pahalı tatlara, dünyanın lezzet açısından önde gelen şehirleri…

Abone Ol

Her ülkenin ön plana çıkan kültürel özellikleri bulunur. Ancak bazı ülkeler var ki yemekleriyle lezzetin adresi hatta ta kendisi… İşte ülkelerin yemekleriyle popüler şehirleri…

San Sebastián - İspanya
İspanya en güzel yemeklerin başkenti olarak kabul ediliyor.

Napoli - İtalya
Napoli İtalyanın tarih ve yemek konusunda başkenti sayılıyor.  Pizzanın yanı sıra deniz mahsülleri, sirke ve zeytinyağı ile marina edilmiş balıklar, bu bölgeye has yengeç ve ahtapot ile Napoli deniz mahsülü ve pizza burada ön plana çıkıyor.

Mexico City - Meksika
En iyi gurme şehirlerinden biri olan Mexico City ton balıklı Tostadalar, dana Brisket Tacos, tavuk Enchiladas ve Mezcal ile ön plana çıkıyor.

Malaga - İspanya
Chiringuiros’ta ızgarada pişirilen sardalya, Gazpacho, ajo blanco; balık, patates, su, tuz ile yapılan Gazpachuelo Malagueno Malaga’da ön plana çıkan lezzetlerden.

Quebec - Kanada
Quebec ana yemek ya da garnitür olarak tercih edilen Poutine ile ünlü. 

Melbourne - Avusturalya
Melbourne  kırmızı et tüketimi oldukça fazla bir şehir. Hatta etlerle yapılan barbekü lezzetleri ile ünlü. 

Victoria - Kanada
İstiridye barları, Tokyo tarzı Ramen, Suşi, Bánh mì, Tapas ve el yapımı makarna şehrin öne çıkan lezzetlerinden.

Roma - İtalya
Roma’da özellikle hamur işi ve yeşillik ön plana çıkıyor. Spagetti olarak bilinen Pasta alla Carbonara, kabak çiçeği ile yapılmış Fiori di Zucca, fileto morina balığının kızartılmasıyla elde edilen Filetti di Baccala şehrin yöresel lezzetlerinden birkaçı.


Seul - Güney Kore
Kore sokak lezzetleri oldukça meşhur. Bulgogi, Kore usulü kızarmış tavuk, Kimbap, Tteokbokki ve Apaguri Kore’de ön plana çıkan lezzetlerden.