SAĞLIK

Şifayı uzakta aramayın baklagiller şifa dağıtıyor…

Uzmanlar baklagilleri pek çok faydası olduğunu açıklıyor.

Abone Ol

Baklagiller özellikle kolesterolün düşmesine yardımcı oluyor. Uzmanlar, kuru baklagillerin beslenmede önemli bir yere sahip olduğunu belirtiyor. Kalp sağlığını koruyan kuru baklagiller aynı zamanda kemik gelişimi ve sağlığı için gerekli kalsiyum açısından zengin. Aynı zamanda uzmanlar, bu besinlerin B vitamini yönünden de zengin olduğunu söylüyor.

Baklagillerin faydaları şu şekilde:

Kalp sağlığını korur: Baklagillerin içinde doymuş yağ bulunmaz. Doymuş yağlar damar sertliğine sebep olan bir yağ türüdür. Dolayısı ile koroner kalp hastalıklarına karşı koruyucudur.

Kan şekerini düzenler: Genellikle şişmanlıkla beraber diyabet ortaya çıkabiliyor. Baklagiller diyabet yani şeker hastalığı durumunda kan şekeri düzeyini kontrol edebilir.

Bağırsak hastalıklarını önler: Genellikle bitkisel besinlerle beslenerek posayı çok tüketen toplumlarda kalın bağırsak hastalıkları ender görülüyor. Baklagillerin posa içeriklerinin yüksek olması bağırsak hareketlerinin artmasını sağlar, dolayısıyla kabızlık, kanser ve diğer hastalıkların önlenmesinde yardımcı olur.

Tokluk hissi verir: Baklagiller içerdikleri yüksek protein nedeniyle acıkma hızını azaltıyor ve tokluk hissi sağlıyor. Bu sebeple kilo vermek isteyenlerin tercihi bu besinlerden yana olabilir.

SULARI DA FAYDALI

Uzmanlar, nohut, fasulye, mercimek gibi bakliyatların haşlama sularını dökmemek gerektiğini mümkünse çektirmek gerektiğini ifade ediyor. Çünkü sularında bol vitamin ve mineral bulunuyor.