Avokado neden süper yiyecek olarak adlandırılıyor? Avokadoyu hiç böyle tükettiniz mi? Avokado neden süper yiyecek olarak adlandırılıyor? Avokadoyu hiç böyle tükettiniz mi?

Son dönemlerde özellikle sosyal medya fenomenlerinin sık kullanımıyla popüler hale gelen atom serum adındaki bu serumlar için uzmanlaş sürekli uyarıda bulunuyor. Evde sağlık hizmeti adı altında da takılan bu serumları konuda uzman olmayanlar bile takabiliyor.

Genellikle dinç olma, gençleşme, soğuk algınlığından hemen kurtulma amacıyla takılan bu serumlar size zehir etkisi yapabilir. Özellikle de doktor kontrolünde olmayanlar adeta ölüm saçıyor. Hastane dışında neredeyse artık kuaförlerin bile takmaya başladığı bu serumlar ciddi alerjik reaksiyonlara da sebep olabiliyor.

UZMANLAR ATOM SERUM HAKKINDA UYARIYOR

Uzmanlar vitamin kokteyli gibi sunulan bu serumların kullanımının artık iyice çığırından çıktığını belirtiyor. Bu serumların içinde kullanılan orantısız vitaminler alerjik reaksiyonlara sebep olabiliyor ve eğer hasta o esnada hastaneye ulaşamazsa kötü sonuçlar doğabiliyor.

MEVSİMİN ETKİSİYLE ÇOĞALIYOR

Mevsim hastalıklarının artmasıyla ve hastanelerin acil bölümlerinin dolup taşmasıyla, hastalar doktorlara vitamin eklenmiş serum talebiyle de gidebiliyor.  Uzmanlara göre bu serumların iyileşme sürecine hiçbir etkisi yok. Ancak hastalar hızla iyileşmek isteğiyle hemen serumlara başvurabiliyor. Bu serumların doktor tavsiyesi olmadan kesinlikle kullanılmaması gerekiyor.

ATOM SERUMUN YAN ETKİLERİ

Cilt Tahrişi

Alerjik Reaksiyon

Bulantı veya Baş Dönmesi

Uyuşma veya Karıncalanma

Bu yan etkilerin birkaç gün içinde geçmemesi artarak devam etmesi veya daha ciddi sorunlar yaşanması durumunda mutlaka uzmana başvurulmalıdır.

Editör: Yasemin Dülgeroglu