-Güneşin genel sağlığımız için gerekli ancak uzun süreli temas zarara yol açabiliyor. Deri katmanlarını geçebilen ultraviyole ışınlara sahip olan güneş, ciltte yanıklara ve yaşlanma etkilerine neden olmasının yanı sıra, bazı şartlarda cilt kanserine kapı açabilir veya vücudun aşırı ısınıp su kaybetmesine neden olarak çok boyutlu sağlık sorunları yaratabilir. Özellikle saat 11 ile 16 arasında güneşe mümkün olduğunca çıkmamak gerekiyor.

-Sıcakların günlük hayatta sorunlara yol açmasını önlemek için, bedeninizin gereğinden fazla su kaybetmesine izin vermemeli ve gün içerisinde 2 litre civarında su tüketmeye özen göstermelisiniz.

Hiç mi ekmek yemeyeceğiz? Canan Karatay cevaplıyor! Hiç mi ekmek yemeyeceğiz? Canan Karatay cevaplıyor!

-Güneşin daha kızgın olduğu saatlerde cildinizi pamuklu hafif giysilerle korumak, farklı tipteki yanıkları ve lekeleri önlemeye de yardımcı olacaktır.

-Sıcak ve nemli havalarda öğün saatlerine dikkat etmek, mevsim sebzeleri ve bol salata tüketmek, kızartmaları, yağlı besinleri, gazlı içecekleri ve hamur işlerini azaltmak sizi mevsim boyunca çok daha zinde tutacaktır.

-Vücudumuzun yükselen bu tempoya ayak uydurabilmesi ve bir yandan kendini koruyup, bir yandan da gerekli enerjiyi toplayabilmesi için dinlenme zamanlarını kaçırmamak çok önemlidir. Sadece iyi bir gece uykusuyla değil, bazen gün içerisinde yapılacak kısa bir uyku ile de bedeninize ihtiyacı olan dinlenme şansını verebilirsiniz.

Editör: Adem Küçükkaya