YAŞAM

Serinleten lezzetli soğuk çorba tarifleri

Yaz sıcaklarında genellikle hiç kimse yemek yemek istemez.  Sıcak havalarda sizi hem gün boyu tok tutacak hem de serinletecek çorbaları sizler için derledik.

Abone Ol

Çorbalar bizim sofralarımızın vazgeçilmez lezzeti. Kış aylarında bizi ısıtan çorbalar yaz sıcaklarında da bizi serinletiyor. İşte çeşit çeşit soğuk çorba tarifi…

ERZİNCAN USULÜ AYRANLI ÇORBA

Malzemeler:

3 adet orta boy soğan

1,5 litre su

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı nane

1 kase nohut

1 kase kuru fasulye

1 kase buğday

1 kg yoğurt

2 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:

Soğanı tereyağı ve nane eşliğinde kavurun. Suyunu ekleyin. Kaynayan suya buğday fasulye ve nohutu ekleyin. Fasulye ve nohut bir geçe önceden haşlanmalı. İçindeki buğdayın pişe bilmesi için 25 dakika kısık ateşte kaynatın. Altını kapatın 5 dakika dinlendirin. O dinlenirken siz de yoğurdu bir kaba alın yarım litre suyla karıştırıp ayran haline getirin. Dinlendirdiğimiz yemeğin içine döküp karıştırın. Afiyet olsun.

SOĞUK TAVUK ÇORBASI

Malzemeler:

1 adet haşlanmış tavukgöğsü

500 gram yoğurt

Yarım su bardağı haşlanmış yeşil mercimek

Yarım bağ maydanoz

Yarım bağ dereotu

Kekik

Tuz

Yapılışı:

Haşladığınız tavukgöğsünü ince ince didin. Ayrı bir kapta yoğurdun içine  tuz ve kekik ekleyerek çırpın. Maydanoz ve dereotunu da ince ince kıyarak yoğurda ilave edin. Didiklediğiniz tavuk göğüs parçalarını da ekleyerek buzdolabında soğutun. İşte bu kadar servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

PANCAR ÇORBASI

Malzemeler:

2 adet büyük boy pancar

1 yemek kaşığı organik üzüm sirkesi

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 su bardağı süzme yoğurt

2 yemek kaşığı labne peyniri

1 çay kaşığı tuz

½ çay kaşığı karabiber

Yapılışı:

Pancarları iyice yıkayıp kabuğuyla birlikte yumuşayana kadar haşlayın. Kabuğunu soyulup küp doğrayın ve mutfak robotuna aktarın. Sirke, zeytinyağı, tuz ve karabiberi ilave edilerek püre haline getirin. Ayrı bir kapta süzme yoğurt ve labneyi karıştırın. Pancar püresi ile karıştırın. İyice karıştıktan sonra buzdolabında dinlendirin. Afiyet olsun.