BİM’e 125cc Motosiklet, Elektrikli Bisiklet, Matkap Ucu Seti, Darbeli Matkap, Valiz, Düdüklü Tencere Geliyor!!! BİM’e 125cc Motosiklet, Elektrikli Bisiklet, Matkap Ucu Seti, Darbeli Matkap, Valiz, Düdüklü Tencere Geliyor!!!

Uzmanlar özellikle yaz günlerinde ferahlamak amacıyla tüketilen içeceklerin obeziteden diyabete ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtiyor. Yaz aylarında fazla su kaybedilmesi sebebiyle bu suyun vücuda geri alınması gerekiyor. Ancak bazen su yerine soğuk içecekler tercih edilebiliyor.

Bu içecekler tüketilirken mutlaka kalorisine dikkat edilmeli. Öte yandan uzmanlara göre gerekli sıvı miktarının gazlı şekerli ve katkı maddesi olan içeceklerden değil sudan alınmasında fayda var. Çünkü bu içecekler içerdikleri maddelerle hem kilo aldırabiliyor. Hem de sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor.

YAZ AYLARINDA SU TÜKETİMİ NE KADAR OLMALI?

Yaz aylarında günlük içilmesi gereken su miktarı merak edilip araştırılan konulardan biri. Bu durum kişinin yaşam tarzı fiziksel aktiviteleri ve sağlık durumuna göre değişebileceği gibi uzmanlar genellikle yetişkin bir bireyin günde 2 ile 3 litre aralığında su içmesini öneriyor.

Tabi ki her şeyin fazlasının zararlı olduğunu unutmamalı ve kararında yapmalısınız.

Editör: Yasemin Dülgeroglu