Türk mutfağının vazgeçilmezi sarımsağın, kabuğunu ayırmak zor ve sıkıcı olabilir. Size kolaylık sağlayacak yöntemleri haberimizde derledik.

Sarımsak başlarının boyutu ve yoğunluğu nedeniyle değişiklik gösterebilir. Bu sebeple satın alırken aynı boyutta olmalarına dikkat etmelisiniz. Yumuşak veya çürümüş dişler olup olmadığından emin olmak için hafifçe sıkarak test edebilirsiniz.

İşte sarımsak seçiminden sonra uygulayabileceğiniz etkili soyma teknikleri...

1) Sıcak suda bekletme

Sarımsakları kolay soyulabilmek için kısa bir süre sıcak suda bekletmeniz gerekiyor. 1 dakika kadar sıcak suda bekletin. Daha sonra, kabuklarından ayrılmaya başladığını göreceksiniz. Ardından, ellerinizi ıslatıp sarımsakları ovalayarak, kabuklarından kolayca ayrılmasını sağlayabilirsiniz.

2) İki kâse arasında sallama

Zor ve tuhaf bir yöntem gibi görünüyor olabilir. Ancak sarımsakların kabuklarından ayrılmasını kolaylaştıran kâseler mucizevi bir şekilde yemek hızınızı artırır. Önce, sarımsak başını tek tek dişlere ayırın ve dişleri küçük bir metal kâsenin içine koyun. Bu kabın üstüne benzer boyutta başka bir metal kase koyun. İki metal kaseyi bir arada tutarak çalkalatın. Kasenin içine ne kadar çok sarımsak dişi koyarsanız birbirine o kadar hızlı çarpar ve açılır.

Makarnanın yanına yakışabilecek yemekler: Farklı makarna sosları ve önerileri Makarnanın yanına yakışabilecek yemekler: Farklı makarna sosları ve önerileri

3) Bıçak sırtıyla parçalama

Ev aşçıları VE şefler için klasik bir o kadar da karizmatik teknik. Bıçağın yassı tarafını kullanarak sarımsak dişlerinin üzerine bastırarak kabuklarını çatlatın ve ardından elle çıkarın. Bu, herhangi bir ek ekipmanın kirlenmesini gerektirmeyen hızlı ve kolay bir yöntem. Bıçakla ne kadar kuvvetli olduğunuza bağlı olarak, kabukları ayırma sürenizi kısaltabilirsiniz. Bıçak tehlikeli bir gereç olduğundan dikkatli olmanızda fayda var.

4) Mikrodalgada soyma

Sarımsakların dış katmanlarını soyup üstünü kırpın. Ardından sadece 20 saniye boyunca mikrodalgada karıştırın. Biraz soğuduktan sonra kabuklarından kolayca ayrılır. Mikrodalgalar beş dakikadan az bir sürede bir baş sarımsağı kolayca soymanızı sağlar.

Editör: Yasemin Dülgeroglu