Doğa bize eşsiz olanaklar sunuyor. Bu eşsiz bitkilerden biri olan sabunotu, doğal deterjan özellikleriyle dikkat çekiyor. Bu bitkiyi görürseniz sakın toplamadan geçmeyin! Çünkü suyla temas ettiğinde köpük köpük olarak yıkama özelliği sunuyor. İşte bu mucize bitkinin özellikleri…

Sabunotu, bazı bölgelerde karga sabunu, köpürgen veya kartopu olarak da biliniyor. Adını suda köpürme özelliğinden alan bu eşsiz bitki, geçmişte yünlü kumaşların temizliğinde yaygın olarak kullanılıyordu. Sabunotu, bitkisi doğal deterjan özelliği sayesinde günümüzde de oldukça ilgi görüyor.

Sabunotu bitkisi sadece temizlik için değil, sağlık alanında da çeşitli şekilde kullanılır.

SABUN OTUNUN KULLANIM ALANLARI

Çay şeklinde tüketimi:

Sabunotunun kökü, yaprakları ve çiçekleri kaynatılarak çay olarak tüketilebiliyor.

Lapa olarak kullanımı:

Sabunotunun lapası yapılarak yenirse cilt problemlerini ortadan kaldırır.

Ergenlik sivilceleri için kullanımı:

Evde kumpir nasıl yapılır? İster mikrodalga ister fırında Evde kumpir nasıl yapılır? İster mikrodalga ister fırında

Ergenlik dönemi sivilceleri hemen her gencin canını sıkar. Bu dönemde oluşan sivilcelere karşı sabunotunun etkili olduğu bilinmekte. Sabunotu, sivilce problemi yaşayan gençler için doğal çözüm sunuyor.

Deterjan olarak kullanımı:

Sabunotunun en bilinen özelliği, suyla temas ettiğinde köpük oluşturması. Bu özelliği sayesinde yüzyıllardır doğal bir temizlik maddesi olarak kullanılıyor. Özellikle yünlü kumaşların temizliğinde kullanılan bu ot doğa için de dost bir madde.

Editör: Yasemin Dülgeroglu