YAŞAM

Rüyada öksürmek, rüyada öksürüğe tutulmak

Rüyada öksürmek hayra mı yoksa şerre mi işaret?

Abone Ol

Rüyada öksürmek sıkça görülen rüyalardandır. Rahmani, psikolojik ve şeytani olarak 3'e ayrılan rüyalar, içerikleri bakımından olumlu ve olumsuz olarak da 2'ye ayrılır. Rüyanızın yaşadıklarınızdan, etkilendiğiniz olaylardan ve korkularınızdan kaynaklanması psikolojik bir rüya olduğuna, aşırı korku dolu ise şeytani olduğuna, aşırı etkili ve anlamlı ise rahmani olduğuna işarettir.

Rahmani rüyalarda ise gördükleriniz ya geçmişden bir ders çıkarmanız gerektiğine dair bir nevi öğüt ya da gelecek hakkında bir mesaj niteliğindedir. Genelde uyandığınız anda rüya hakkında ne hissettiğiniz rüyanın hangi kategoriye girdiği hakkında bilgi verir. Genelde rüyanız uyandığınızda sizde iyi bir his bıraktıysa olumlu, kötü bir his bıraktıysa olumsuz bir içeriktedir.

Görülen sembollere gelince her rüya, sembol aynı olsa da gören kişiye, gördüğü koşullara ve sembollün hangi diğer sembollerle birlikte görüldüğüne göre değişir. Rüyalar hakkında bilmeniz gereken bu kıssa bilginin ardından rüyada öksürmek ve öksürüğe tutulmak ile ilgili genel manada verilen tabirleri sizlerle paylaşalım. 

Rüyasında öksürdüğünü gören kişi, kendisini üzen, kötü hissettiren, haksızlık eden, iftira atan kişilerin ayıplarını yeri ve zamanı geldikçe bir bir yüzlerine söyleyecek ve içinde söylenmemiş bir tek söz bırakmayacak demektir.
Rüyada öksürdüğünü görmek, üzüntülerinizin geride kalacağına; kuru öksürük, alacağınız bir haberden dolayı üzüleceğinize; öksürmek istediği halde öksürememek, bir felakete maruz kalacağınıza; sürekli öksürdüğünüzü görmek, ölüme işarettir.

Rüyada öksürük tutması geçim derdine düşmeyeceğine, yokluk nedir bilmeyeceğine ve hiçbir zaman maddi olarak zor durumda kalmayacağına, işlerini yoluna koyarak ailece mutlu günler geçireceğine, daha başarılı ve kazançlı olacağına inandığına ve bunun da kendisine gerçek bir başarı getireceğine, sahip olacağı malın fazlalığına, çok büyük kazançlar elde edeceğine, yaptığı projeler ile adından çok söz ettireceğine yorumlanmaktadır.

Rüyada öksürmek, şikayete işarettir. Bundan dolayı rüyada öksürdüğünü gören kimse, valinin yakınlarından birisini şikayet eder. Rüyada öksürdüğünü, bazen boğazı tıkanarak nefesinin kesildiğini gören kimse, ölür.Bazı tabirciler rüyada öksürmek, rüya sahibinin bir adamı şikayet etmek arzusunda olduğuna ve henüz şikayet etmediğine işarettir.