Rutubet ve küf pek çok insanın şikâyetçi ettiği bir konu. Öte yandan evdeki rutubeti ve küfü sona erdirecek bir yöntem bulunuyor.

Rutubet sorunu birçok farklı sebepten olabilir. Bu sebeplerden en başta geleni ise evde yeterli hava akışının olmaması. Ancak evdeki rutubet ve küften sizi kurtaracak bir yol var. İşte detaylar…

Rutubet sorunu evlerde istenmeyen durumlar arasında yer alıyor. Oluşan küf ve rutubet kötü görüntünün yanı sıra bakteri oluşumuna da kapı açıyor. Ayrıca sağlık açısından da ciddi bir tehtit unsuru.

Rüyada karınca ısırması neye alamet? Rüyada karınca ısırması neye alamet?

Ancak pratik bir şekilde uygulanan küfü ve rutubeti sona erdiren bir yöntem bulunuyor. İşte keşke daha önce bilseydim diyeceğiniz yöntem.

RUTUBET VE KÜFTEN KURTARAN YÖNTEM

Rutubet ve küf sorununu pratik yöntemlerle sona erdirebilirsiniz.  Peki nasıl uygulanıyor?

Bir kovaya ılık su, ortalama 1 fincan beyaz sirke ve 3 yemek kaşığı karbonat ilave edin. Ardından malzemeler tamamen karışana kadar güzelce karıştırın.  Sonra hazırlanan karışımı bir sprey şişesine koyun. Rutubet ve küf oluşan bölgeye püskürtülerek bir bez ile iyice temizleyin.

 Bu işlemin sonucunda hem küf hem de rutubetin çıktığını göreceksiniz. Ancak bu yöntemi uygularken duvarda leke kalmaması için uygun bezi seçtiğinizden emin olun.

Editör: Yasemin Dülgeroglu