Yaz geldi haşereler evinizi mi bastı? Böceklerden kurtulmanın en kolay yolunu uzmanlar açıkladı. Bu bitkileri evinde bulunduranlar haşerelerden kurtuluyor. İşte her evde olması gereken o bitkiler…

HER EVDE BULUNMASI GEREKEN BİTKİLER

Bilim insanları açıkladı: Diyet yapmadan kilo vermeniz artık mümkün! Bilim insanları açıkladı: Diyet yapmadan kilo vermeniz artık mümkün!

1. LAVANTA

Lavantanın, pire, sinek, hamam böceği ve güvelere karşı doğal bir koruyucu özelliği var. Bu bitkinin güçlü kokusu haşereleri bulunduğu evden uzak tutar.

2. OĞUL OTU(MELİSA)

Oğul otu çeşitli sinek ve böcek türlerini evden uzaklaştırmaya yardımcı olur. Ayrıca bu bitki cilde uygulandığında ise var olan ısırıkların kaşıntı ve kızarıklığının giderilmesine fayda sağlar.

3. NANE

Keskin kokusuyla bilinen nane, evinizden sinekleri,karıncaları hatta fareleri bile uzaklaştırır.

4. FESLEĞEN

Fesleğen karasinek ve sivrisinekleri püskürten bitki olarak bilinir. Bu bitkiyi evinizin çeşitli noktalarına koyarak faydasını kolayca görebilirsiniz.

Fesleğen, sivrisinek ve karasinekleri püskürten bir başka bitkidir. Bahçe Tasarımcısı Mehmet Çelik, fesleğenin kokusunun bu haşereleri etkili bir şekilde uzak tuttuğunu ve evin çeşitli noktalarına yerleştirilebileceğini belirtti.

6. LİMON OTU

Limon otu, sivrisinek ve karasineklerden kurtulmak için kullanılan bir diğer bitkidir. Bu otu hem evde hem bahçede kullanarak istenmeyen haşerelerden kurtulabilirsiniz.

Editör: Yasemin Dülgeroglu