YAŞAM

Pazar kahvaltısına patatesli omlet tarifi

Güzel ve uzun saatler süren Pazar kahvaltıları herkesin moralini yerine getirir. Sizde acaba bu sabah kahvaltıya ne yapsam diye düşünüyorsanız bir önerimiz var. Patatesli omlet tarifi…

Abone Ol

Patatesin içinde olup da lezzet katmadığı hiçbir yemek olmadığı gibi sadece iki tane ana malzemesi olan patatesli omlet tarifine bayılacaksınız.

Patatesli omlet tarifi

Malzemeler:

3 adet patates

3 adet yumurta

1 çay kaşığı tuz

4 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı:

Patateslerin kabuklarını soyun ve rendenin iri tarafı ile derin bir kap içerisine rendeleyin. Rendeleme işi bittikten sonra üzerine yumurtaları, tuzu ekleyerek kaşık yardımı ile karıştırın. Yapışmaz tavaya 2 kaşık sıvı yağı koyun ve fırça ile sürerek tavanın her yerine gelmesini sağlayın. Tava ısındıktan sonra patatesli harcı tavaya dökün, kaşık veya spatula yardımı ile patateslerimizi düzelterek yayın.

Ardından tavanın kapağını kapatın ve kısık ateşte kontrollü bir şekilde 10-15 dakika kadar pişmeye bırakın. Sürenin sonunda spatula ile omletin kenarından kaldırın ve pişip pişmediğini kontrol edin. Tek tarafı pişen omleti bir kapak yardımı ile ters çevirin ve tavaya tekrar 2 yemek kaşığı sıvı yağı alın. Fırça yardımı ile tavanın her tarafına gelmesini sağlayın. Kapağa aldığınız patatesi dikkatli bir şekilde tekrar tavaya alın. Tavanın kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 15 dakika kadar pişmeye bırakın. İlk 10 dakikadan sonra pişip pişmediğini kontrol edin. Servise hazır.