Bu baharatlardan biri var ki onu kaynatıp suyunu bardak bardak içince vücuttaki iltihabın kökünü kazıyor. İşte şifa deposu kekik suyu ve faydaları…

Mutfakların vazgeçilmezi yemeklere lezzet katan kekik aynı zamanda da şifa dağıtıyor. Mucize baharat kekiğin vücuda birçok faydası var.

KEKİĞİN FAYDALARI

SİNDİRİMİ DESTEKLER

Sindirim sistemini destekleyen kekik, mide ağrıları, şişkinlik ve gaz problemleri gibi sindirim sorunlarını hafifletmeye yardımcı olur. Ayrıca, bağırsakları hareketlendirir ve kabızlık gibi problemlerin önlenmesine katkıda bulunur.

ENFEKSİYONLARLA MÜCADELE EDER

Güçlü antimikrobiyal özelliklere sahip olan kekik suyu enfeksiyonlarla mücadelede destekleyici olarak kullanılır.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR

Kekik suyu, yüksek antioksidan içeriği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Antioksidanlar, vücudu koruyarak hastalıklara karşı direnç sağlar. Kekik suyu, soğuk algınlığı ve grip gibi mevsimsel hastalıklara karşı koruyucu bir rol oynar.

SOLUNUM YOLUNU RAHATLATIR

Öksürük, bronşit ve astım gibi solunum yolu rahatsızlıklardan kurtulmak için kekik suyundan yardım alabilirsiniz. Balgam söktürücü özellikleri sayesinde, solunum yollarındaki tıkanıklıkları açarak rahatlama sağlar.

Sağlıklı, Glutensiz mercimek ekmeği tarifi Sağlıklı, Glutensiz mercimek ekmeği tarifi

CİLDİ GÜZELLEŞTİRİR

Kekik suyu ile cildi temizleyerek akne ve sivilce oluşumunu engelleyebilirsiniz.

AĞIZ İÇİ YARALARINA İYİ GELİR

Kekik suyuyla gargara yaparak ağız içi yaraları ve diş eti iltihaplarınızı hafifletebilirsiniz. Ayrıca kötü koku ve bakteri oluşumunu da engeller.

KEKİK SUYU NASIL KULLANILIR?

Kekik suyu içerek veya gargara yaparak kullanılabilir. İçme suyu olarak kullandığınızda bir bardağı yeterli olacaktır. Gargara yaparken ise, kekik suyunu su ile seyreltmek daha etkili ve güvenli olacaktır. Ancak, hamileler, alerjisi olanlar, kronik hastaların uzman desteği almadan kullanmamasında fayda var.

Editör: Yasemin Dülgeroglu