Su bakır bir bardakta veya kapta 8 saat bekletildiğinde, bakır Oligodinamik etki adı verilen bir işlemle iyonlarının bir kısmını suya bırakır. Bakırın antimikrobiyal, antiinflamatuar, antikanserojen ve antioksidan özelliklere sahip olduğu bilinmektedir. Hücre yenilenmesinin yanı sıra hemoglobin oluşumuna da yardımcı olur. İnsan vücudu az bir miktar da olsa bakır elementine ihtiyaç duyar ve ne yazık ki bunu vücudunda sağlıklı bir şekilde üretemez. Bu yüzden bakır kullanımıyla gıda veya içeceklerden bunu almak hayatımızın bir parçası olmalıdır. Bakırın insan vücuduna faydası bununla sınırlı değildir. 13 maddede bakır bardakta veya kapta içme suyunun faydaları:

1.   Kanserle Savaşır

Bakır, bilinen bir antioksidandır. Yani tüm serbest radikallerle savaşır ve olumsuz etkilerini ortadan kaldırır. Serbest radikaller ve etkileri insan vücudundaki kanserin başlıca nedenleri olmuştur. Bakır aynı zamanda güneşin zararlı UV ışınlarından koruyan Melanin (cilde ve göze rengini veren pigment) üretimine yardımcı olur.

2. Hipertansiyonu Dengeler

Midede ki gastrit ve ülserin kesin çözümü ne? Midede ki gastrit ve ülserin kesin çözümü ne?

Amerikan Kanser Derneği’ne göre bakırın kolestrol ve trigliserit seviyelerini düşürdüğü bilinmektedir. Bakır eksikliği çocukluktan beri başlamışsa hipotansiyon riski artarken, yetişkin bireylerde bakır eksikliği hipertansiyon riskini artırır. Bu nedenle, bir kişide kan basıncının düzenlenmesi için eser miktarda bakır kritik öneme sahiptir.

3. Tiroid Bezinin İşleyişine Yardımcı Olur

Uzmanlara göre tiroid hastaları arasındaki en yaygın özellik bakır eksikliğidir. Bakır, tiroid bezinin düzensiz salgılanmasını dengeler, iyi çalışması için enerji verir. Bunun yanı sıra tiroid bezinden çok fazla salgılanmanın zararlı etkileriyle de savaşır.

4. Anemiyi Önler

Bakır hemoglobin yapmak için yiyeceklerin parçalanmasına yardımcı olur. Vücudun eksikliği anemiye neden olan demiri emmesine yardımcı olur. İnsan vücudundaki bakır eksikliği, nadir görülen hematolojik bozukluklara yol açabilir ve bu da düşük beyaz kan eksikliğine (Lökopeni) neden olur.

5. Artrit ve İltihaplı Eklemleri İyileştirir

Bakır artrit ve romatoid artrit hastalarına büyük rahatlama sağlayan anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Ek olarak, bakırın kemik güçlendirici özellikleri vardır ve bu da artrit için mükemmel bir tedavi haline getirir.

6. Enfeksiyonu Engeller

Bakır doğal bir antibiyotik etkiye sahiptir. Bakır bardak veya kapta 8 saatten fazla bekletilen içme suyu tüm mikrobiyallerinden arınır. Koli basili, Kolera basili ve gıda zehirlenmesine sebep olan staphylococcus gibi pis su kaynaklı hastalıklara karşı bakır etkili bir madendir.

7. Sindirime Yardımcı Olur

Antik roma metinleri, midede mikropları öldürmek için bakır bazlı ilaçların reçetelenmesinden bahsediyor. Bakır bardak veya kapta bekletilmiş suyun içilmesi mideyi detoksifiye ettiğini iddia eden çok fazla yazı vardır. Bakır ayrıca peristalsis (mide zarının ritmik genişlemesi, kasılması) uyaran mide zarının iltihaplanmasını azaltan ve daha iyi sindirime yardımcı olan özelliklere sahiptir. Bakır mide ülseri, hazımsızlık ve mide enfeksiyonları için de iyileştirici etkiye sahiptir.

8. Kardiyovasküler Sisteme Yardımcı Olur

Bakır kalbe giden kan akışını artırmak için kan damalarını genişletmesine yardımcı olur. Dünyadaki birçok çalışmalar, bakır eksikliğinin kalp kaslarının işlev bozukluğuna, kanın yetersiz pompalanmasına, vücuttaki kan dolaşımının bozulmasına ve strese doğru yanıt vermemeye yol açabileceğini göstermiştir.

9. Yaşlanma Karşıtı

Eski Mısırlılar pek çok bakır bazlı güzelleştirici gereç kullanıyorlardı. Günümüzde bazı cilt bakım ürünleri bakır esaslı çünkü bakır sadece antioksidan değil, aynı zamanda hücre yenilenmesine de yardımcı olarak cilt üstündeki zararlı etkileri ortadan kaldırıyor.

10. Beyin Verimliliğini Artırır

İnsan beyni, elektriksel uyarılar yoluyla vücudun geri kalanıyla etkileşime girer. Bakır bu uyarıları gerçekleştirerek hücrelerin birbirleriyle iletişim kurmasına yardımcı olur ve beynin çok verimli çalışmasını sağlar.

11. Felci Önler

Bakır ayrıca anti-konvülsif özelliklere sahiptir. Bu da bakırın nöbetleri önlemek için etkili bir araç olduğu anlamına gelir. Bakır ayrıca antioksidan özelliklere sahiptir yani bakır eksikliği oksidanların daha hızlı ve daha iyi çalışmasını sağlayarak felç riskini artırır.

12. Kilo Kaybı

Bakır insan vücudundaki fazla yağ birikiminin çözülmesinde önemli bir rol oynar ve kilo vermeye yardımcı olur. Bakır kişi dinlenirken bile vücudu yağ yakma durumunda tutar. Ancak çok fazla bakırın çok fazla yağ yakacağı anlamına gelmez. Bir anda çok fazla bakıra maruz kalmak insan vücuduna zehirleyici etki yapabilir.

13. Yaraların Daha Hızlı İyileşmesine Yardımcı Olur

Bakır anti-inflamatuar, antibakteriyel ve antiviral özellikler gösterir. Bakır ayrıca cildin yenilenmesine yardımcı olur ve bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudun yaralarının daha hızlı iyileştirmesine yardımcı olur.

Nedenini öğrenince evinizden eksik etmeyeceksiniz_1280x900

Editör: Saliha Kara