Nasırlarla başa çıkmanın yolu sadece dermatolojik ürünlerden geçmez. Doğal ve evde hazırlayabileceğiniz basit bir kremle de nasır problemini ortadan kaldırabilirsiniz. Peki, nasıra iyi gelen krem nasıl yapılır?

NASIR NEDİR NEDEN OLUR?

Cilt üzerinde uzun süreli sürtünme veya baskı sonucu oluşan kalın sert deri tabakasına nasır denir. Genellikle ellerde, ayaklarda veya parmaklarda görülür.

AYAKKABI SEÇİMİNİN NASIRA ETKİSİ

Dar, yüksek topuklu veya kötü desteklenmiş ayakkabılar ayaklarda nasıra sebep olur.

EL ALETLERİ NASIRI TETİKLER

El aletleri kullanımının nasır oluşumunda önemli rolü var. İş gereği sürekli kullanılan bazı el aletleri nasır oluşumunu kolaylaştırır.

NASIRA İYİ GELEN DOĞAL TARİF

Malzemeler:

2 yemek kaşığı vazelin

1 yemek kaşığı limon suyu

1 yemek kaşığı aloe vera jeli

1 çay kaşığı zeytinyağı veya hindistancevizi yağı

1-2 damla lavanta yağı veya çay ağacı yağı

Bilim insanları açıkladı: Diyet yapmadan kilo vermeniz artık mümkün! Bilim insanları açıkladı: Diyet yapmadan kilo vermeniz artık mümkün!

Yapılışı:

Bir kabın içinde vazelini veya yumuşatın. Üzerine limon suyu, aloe vera jeli ve zeytinyağını ekleyin. Lavanta yağı veya çay ağacı yağını da ilave edin. Malzemeleri iyice karıştırıp krem kıvamına getirin. Ardından hava geçirmez bir kapta saklayın.

Kullanımı:

Nasır olan bölgeyi iyice temizleyin ve kurulayın. Hazırladığınız kremi nasırın üzerine ince bir tabaka halinde sürün. Kremi sürdükten sonra, bölgeyi temiz bir bandajla kapatabilirsiniz. Kremi gece yatmadan önce uygulamakta fayda var. Sabah bölgeyi ılık suyla yıkayıp yavaşça kurulayın.

Editör: Yasemin Dülgeroglu