Her zamanki saatinizde yatmamıza rağmen uyuyamadıysanız. Uyku bir türlü yanımıza uğramadıysa sabah olmak bilmez. Yatakta döner durur, serin kısmı yüzünüze gelsin diye yastığı çevirirsiniz. Ertesi günkü önemli işleriniz aklımıza gelir. Düşündükçe uyku daha da uzaklara gider. Bir de bakarsınız sabah olmuş.

Rahat bir uyku için ise ihtiyacınız olanlar, muz, tencere, su, isterseniz bir tutam tarçın...

Herkeste farklı gerçekleşebiliyor: Saç beyazlamasının nedenleri Herkeste farklı gerçekleşebiliyor: Saç beyazlamasının nedenleri

Rahat uyku için muz çayı tarifi:

Tencerede suyu kaynatın. Sonra muzu uçlarını kesip, kabuklarıyla birlikte tencereye yerleştirin. 10 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Demlendikten sonra bir fincana güzelce süzün. İsterseniz bu aşamada bir tutam tarçın ekleyebilirsiniz. Bu çayı içtikten bir saat sonra uykuya geçeceksiniz.

Muz çayı nasıl uyku getirir?

Muz, özellikle de kabukları, magnezyum ve potasyum açısından çok zengin. Magnezyum ise uyku bozukluklarının tedavisinde çok etkili. Potasyumla bir araya geldiğinde ise kasların gevşemesini sağlıyor. Dolayısıyla uyku için size yardımcı olur. Bu tarif için mümkünse organik muz kullanın organik muz bulamadıysanız mutlaka öncesinde muzu çok iyi temizleyin.

Editör: Yasemin Dülgeroglu